Benoemingen

Update benoemingen april 2024

Door talent zichtbaar te maken bevordert SER Topvrouwen de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Terug naar topvrouwen

Nadine Koerselman

Per 1 maart 2024 is Nadine Koerselman benoemd als nieuwe head of finance bij Mizuho Bank Europe onderdeel van Mizuho Financial Group.


Saskia Hoskens

De Volksbank heeft bekendgemaakt dat Saskia Hoskens is benoemd als nieuwe chief risk officer.


Kim Bloem

Kim Bloem is benoemd tot managing director bij Mojo.


Joyce Vink

Joyce Vink, is met ingang van 1 februari 2024 benoemd tot lid Adviescollege Veiligheid Groningen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Lilianne Ploumen

Lilianne Ploumen is per 1 maart 2024 benoemd als voorzitter raad van toezicht bij Nidos. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Ellen Hanselman

Ellen Hanselman is per 1 maart 2024 benoemd als directievoorzitter MBO College Airport en MBO College Amstelland (ROC van Amsterdam | Flevoland). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Wendy Horsten

Wendy Horsten is benoemd tot lid raad van toezicht bij Defence for Children.


Tanja Nagel

Tanja Nagel is met ingang van 28 maart 2024 benoemd tot Chairperson of the Supervisory Board bij het Royal Tropical Institute (KIT). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Dianda Veldman

Dianda Veldman is benoemd tot voorzitter raad van commissarissen bij Witte Kruis. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van NR Governance, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Claudia Doesburg

Claudia Doesburg, directeur-bestuurder SKVR, is met ingang van 1 juni 2024 benoemd tot bestuurder Bij HefGroep-KindeRdam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Bosman & Vos, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Martje van Nes

© de Bibliotheek SchiedamMartje van Nes is met ingang van 1 mei 2024 benoemd tot directeur-bestuurder bij de Bibliotheek Schiedam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

© de Bibliotheek Schiedam


Kornelieke Buchel

Kornelieke Buchel is met ingang van 1 maart 2024 benoemd tot Director Operations bij Buma/Stemra. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Martine van der Valk

Martine van der Valk is per 1 februari 2024 gestart als directeur Financiën en Control van de Haagse Bestuursstaf van het ministerie van Defensie.


Heika van Es

Heika van Es wordt met ingang van 1 juni 2024 directeur Onderwijsinstellingen bij het agentschap Dienst Uitvoering Onderwijs van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.


Sylvia Bijl

Sylvia Bijl start per 21 mei 2024 als Chief Financial Officer en hoofdingenieur-directeur van de Bestuursstaf van Rijkswaterstaat bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.


Nichalin Martina

Nichalin Martina start op 22 april 2024 als algemeen directeur Particulieren bij de Belastingdienst bij het ministerie van Financiën.


Hedwig Verhoeven

Hedwig Verhoeven is benoemd tot tijdelijk algemeen directeur van het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. Tot 1 maart was zij directeur-bestuurder van het fonds voor Cultuurparticipatie. De benoeming is tot stand gekomen via Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Ingrid Klokke

Ingrid Klokke start per 13 mei 2024 als directeur Inkoop- en Contractmanagement bij het landelijke onderdeel Programma’s Projecten en Onderhoud (PPO) van Rijkswaterstaat bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.


Emmeken van der Heijden

Emmeken van der Heijden is met ingang van 1 april 2024 benoemd tot lid Raad van Toezicht bij Cito. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Karien Dassen

Karien Dassen is per 1 februari 2024 benoemd tot Group Treasurer (Director of Treasury) bij Acomo N.V. te Rotterdam, de benoeming is tot stand gekomen door bemiddeling van Page Executive, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Annemarie Jorritsma

Annemarie Jorritsma is benoemd tot president-commissaris van fietsfabrikant Accell.


Marjon van der Maat

Marjon van der Maat is per 1 juni 2024 benoemd als Faculteitsdirecteur van de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences (TSB) van Tilburg University. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Marjolein van Scheppingen

Marjolein van Scheppingen is per 1 april 2024 gestart als directeur middelen en dienstverlening bij de gemeente ’s-Hertogenbosch.De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Castanho Selectie & Advies. Castanho ondersteunt de diversiteitsdoelstelling binnen het publieke domein.


Masha Vis-Mertens

Corbion heeft bekendgemaakt dat Masha Vis-Mertens zal aantreden als nieuwe chief human resources officer van het bedrijf per 1 mei 2024.


Odette Perik

Odette Perik is met ingang van 1 maart benoemd tot Director Program NPC a.i. bij bpfBOUW. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Esther van der Meer

Esther van der Meer is per 1 juni 2024 benoemd als Strategy Growth Officer/VP Energy bij Sodexo.

Johanneke Bos

Johanneke Bos is met ingang van 1 april 2024 benoemd tot Lid Raad van Toezicht bij Consortium Beroepsonderwijs en Stichting Praktijkleren. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive-searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Tasnim van den Hoogen

Tasnim van den Hoogen start per 1 juni 2024 als programmadirecteur Maatschappelijke Diensttijd bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Mieke de Schepper

Mieke de Schepper is benoemd als CEO van de Sunweb Group.

Irmgard Borghouts

Irmgard Borghouts is per 1 april 2024 benoemd ben als Kroonlid bij de SER; daarnaast is zij met ingang van 1 februari benoemd tot visiting professor in Zweden aan West University.

Heleen Cocu

Heleen Cocu is benoemd als CHRO bij Alliander.

Vanessa Jeurissen-Kohn

Vanessa Jeurissen-Kohn is beëdigd door de rechtbank als bestuurslid bij Bureau Financieel Toezicht (BFT). Het BFT houdt toezicht op onder meer het notariaat en gerechtsdeurwaarders.

Pauline Schellart

De raad van toezicht heeft Pauline Schellart met ingang van 20 juni a.s. benoemd als bestuurder van Lievegoed. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Ten Oever, een executive-searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Franka Morssink

Franka Morssink is per 1 april 2024 benoemd tot nieuw lid raad van toezicht bij Spaarne Gasthuis. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Annemarie Jorritsma

Annemarie Jorritsma is benoemd tot president-commissaris van fietsfabrikant Accell.


Petra de Jongh

Petra de Jongh is per 1 april 2024 benoemd tot nieuw lid raad van toezicht bij Spaarne Gasthuis. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Elies Lemkes-Straver

Elies Lemkes-Straver is met ingang van 1 april 2024 benoemd tot lid bestuur bij Regieorgaan SIA. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Vera Bergkamp

Vera Bergkamp is per 1 juni 2024 benoemd als bestuurder start bij Zorgbalans. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Boer & Croon, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Annemiek Nap

Annemiek Nap is benoemd als lid Raad van Toezicht bij Medisch Spectrum Twente. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Boer & Croon, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Kirsten Ariesen

Kirsten Ariesen is benoemd tot voorzitter raad van toezicht bij Hero kindercentra. Daarnaast is zij benoemd tot CFO van Grande Amélie.

Korrie Louwes

Korrie Louwes is met ingang van 1 april 2024 benoemd tot lid bestuur bij Regieorgaan SIA. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Claudy Van der Linden

Claudy Van der Linden – Slaats is benoemd tot CFO bij Heesen Yachts. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Amrop, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Tamara Pieterse

Tamara Pieterse is aangesteld als de nieuwe algemeen directeur van de divisie Sociaal-medische zaken (SMZ) bij UWV.

Maggy Ovaa

Maggy Ovaa is benoemd tot Senior lead Una Europa bij de Universiteit van Leiden. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Perrett Laver, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Geerte Hesen

Geerte Hesen is benoemd als General Counsel bij Ferrovial. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Spencer Stuart, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Anissa Vincenti

Anissa Vincenti is benoemd als Global Head of Talent, Leadership and Culture bij ASM. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Spencer Stuart, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Chila van der Bas

Chila van der Bas is met ingang van 18 maart 2024 benoemd tot lid Adviescollege Veiligheid Groningen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom


Karin Leferink

Karin Leferink, bestuurder van IJsselheem, is per februari benoemd tot lid Raad van Toezicht bij Vilans, kennisorganisatie voor zorg en ondersteuning. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.