Benoemingen

Update benoemingen maart 2024

Door talent zichtbaar te maken bevordert SER Topvrouwen de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Terug naar topvrouwen

Marloes Roetgerink

ForFarmers is voornemens Marloes Roetgerink te benoemen als nieuwe cfo.


Edith Hooge

Edith Hooge is per 1 juni 2024 benoemd als de Voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Chantal Minnaert

Chantal Minnaert is met ingang van 11 maart 2024 benoemd tot gemeentesecretaris/algemeen directeur bij gemeente Medemblik. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Corina Gielbert

Corina Gielbert is benoemd tot directeur-bestuurder Bij Vlietkinderen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van ADJ, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Saskia Borgers

Saskia Borgers is met ingang van 1 maart 2024 benoemd tot Dijkgraaf bij Waterschap Limburg. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van ADJ, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Martine Verheijen-Verkoijen

Martine Verheijen-Verkoijen is benoemd als directeur-bestuurder bij Charlotte van Beuningen; een woningcorporatie in Vught. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Whyz, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Samira el Yaakoubi

Samira el Yaakoubi is met ingang van 1 februari 2024 benoemd tot lid raad van toezicht - kwaliteit en veiligheid bij GGZ NHN. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur Ten Oever, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Birgit Otto

Birgit Otto benoemd als Supervisory Board Member bij Steinweg / Handelsveem. De benoeming kwam tot stand door N2Growth, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Mechteld Bannier

Mechteld Bannier is met ingang van 1 maart 2024 benoemd tot lid raad van toezicht (cultureel profiel) bij Stadstheater Zoetermeer. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Gonnie de Boer

Gonnie de Boer is per 1 maart 2024 directeur Bestuur en Bedrijfsvoering bij het Commando Materieel en IT bij het ministerie van Defensie. Ze vervult deze functie al ruim een jaar op interim-basis.


Emilie Sturm

Emilie Sturm start per 1 juni 2024 als directeur Bedrijfsvoering, Inkoop en Strategie bij het onderdeel Centrale Informatievoorziening (CIV) van Rijkswaterstaat.


Merels Soons

Merels Soons is benoemd tot bestuurslid, portefeuille ecologie en natuurbeheer, tevens beoogd vicevoorzitter bij Natuurmonumenten. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Eveline Ruinaard

Eveline Ruinaard is benoemd tot voorzitter raad van toezicht voor De Gelderhorst. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Tessa van den Beukel

Tessa van den Beukel is met ingang van 5 maart 2024 benoemd tot lid Raad van Toezicht voor Beweging 3.0. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Suzanne Kocken

Suzanne Kocken is met ingang van 1 maart 2024 benoemd tot algemeen directeur bij SWK. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Ingrid Sluiter

Ingrid Sluiter is met ingang van 1 juni 2024 benoemd tot tweede bestuurder bij Libréon. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Simone Jonker

Simone Jonker is met ingang van 20 februari toegetreden tot de raad van toezicht van HefGroep-KindeRdam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Bosman & Vos, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom. 


Joyce Bliek

Joyce Bliek is benoemd tot managing director bij Fugro. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van VA-Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Lia de Kievit

Lia de Kievit is met ingang van 6 februari 2024 benoemd tot lid raad van commisssarisen bij Stadlander. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive-searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Astrid Hartwijk

Astrid Hartwijk is met ingang van 1 Januari 2024 benoemd tot lid raad van commissarissen bij RENDO.De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau , een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Imke Frijters

Imke Frijters is toegetreden tot de raad van toezicht van Saffier. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Bosman & Vos, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Marieke Braks

Marieke Braks is benoemd tot lid raad van toezicht bij De Zelling. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Avident b.v., een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Claire Zalm

Claire Zalm wordt per 1 mei 2024 de nieuwe divisiedirecteur Individuele Zaken bij Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).


Pascale Plusquin

Pascale Plusquin is met ingang van 1 april 2024 benoemd tot directeur bij Natuur en Milieufederatie Limburg. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Mariska Tichem

Mariska Tichem is met ingang van 15 april 2024 benoemd tot bestuurder van Zorggroep Apeldoorn. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Movimento, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Maaike Schipperheijn

Maaike Schipperheijn is met ingang van 4 maart 2024 benoemd tot lid van de raad van commissarissen van TomTom. Schipperheijn wordt voorgedragen voor een termijn van vier jaar, ingaande op 17 april 2024.


Dorien Staal

Dorien Staal is benoemd als Directievoorzitter Dura Vermeer Renovatie Midden-West.


Roomyla Choenni

Roomyla Choenni is met ingang van 1 juni benoemd tot directeur bij Groninger Archieven. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van BeljonWesterterp, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Fleurisca Korteweg

Fleurisca Korteweg is met ingang van 22 augustus 2024 benoemd tot lid raad van bestuur Martini Ziekenhuis. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Odgers Berndtson, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Natalie Speet

Natalie Speet wordt met ingang van 1 april 2024 plaatsvervangend directeur Financieel Economische Zaken/hoofd Begroting, Kaderstelling en Beleidseffectiviteit bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.


Joke Geldof

Joke Geldof is met ingang van 1 februari 2024 benoemd als waarnemend burgemeester van de gemeente Ouder-Amstel. De benoeming is tot stand gekomen na goed overleg tussen de Noord-Hollandse commissaris van de Koning en de fractievoorzitters.


Jolanda Lamse-Minderhoud

Jolanda Lamse-Minderhoud, tot voor kort partner bij PwC Nederland, is per 1 maart 2024 benoemd tot lid Raad van Commissarissen - Auditcommissie bij Amphia. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur Ten Oever, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Elma Groen

Elma Groen start per 1 april 2024 als interim directeur bij het Landelijk kennisinstituut cultuur-educatie en amateurpodiumkunsten (LKCA) in Utrecht.


Kavita Parbhudayal

Kavita Parbhudayal treedt toe tot de raad van toezicht van WOMEN Inc. Parbhudayal was wethouder in Den Haag op onder andere de gebieden zorg, arbeidsmarkt en volksgezondheid.


Stella Kuin

Stella Kuin is met ingang van 29 februari 2024 benoemd tot lid raad van commisssarissen bij Coöperatie Dimpact.De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive-searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Gita Salden

Gita Salden treedt per 1 juni toe tot de directie van De Nederlandsche Bank (DNB). Zij wordt in haar nieuwe functie verantwoordelijk voor het toezicht op Verzekeraars en Pensioenfondsen. Daarnaast wordt ze verantwoordelijk voor toezicht Horizontale Functies en Integriteit.


Petra Links

Petra Links, is met ingang van 1 mei 2024 benoemd tot Directeur bij het Gelders Archief. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van ADJ, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Kim Camfferman

Kim Camfferman is per januari 2024 benoemd tot lid raad van toezicht – HR, organisatieontwikkeling en verandermanagement bij FPC DR. S. van Mesdag. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur Ten Oever, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Cynthia Grondsma

Cynthia Grondsma is per januari 2024 benoemd tot lid raad van toezicht – juridisch en governance bij FPC DR. S. van Mesdag. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur Ten Oever, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Birgit Otto

Birgit Otto is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Royal IHC. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.