Benoemingen

Update benoemingen september 2023

Door talent zichtbaar te maken bevordert SER Topvrouwen de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Angelique Magielse 

NS Groep heeft bekendgemaakt dat Angelique Magielse per 1 maart 2024 wordt benoemd als financieel directeur en lid van de raad van bestuur.

Serpil Tascioglu 

Serpil Tascioglu wordt met ingang van 1 december 2023 directeur Topsectoren en Industriebeleid van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Rianne Vedder   

Rianne Vedder start per 16 oktober 2023 als CFRO bij NLVastgoed. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Heleen van Gulik   

Heleen van Gulik is met ingang van 1 september 2023 benoemd tot lid raad van commissarissen voor de Dekker Groep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jacqueline Bongartz-Dorrepaal   

Jacqueline Bongartz-Dorrepaal is met ingang van 1 september 2023 benoemd tot lid raad van commissarissen voor de Dekker Groep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Anke Vervoord  

Anke Vervoord is per 1 augustus 2023 benoemd als directeur-bestuurder bij Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten organisaties (NKF). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Esther Andringa 

Esther Andringa is per 1 augustus 2023 benoemd als directeur Cosis Expertisecentrum bij Cosis. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Wies van ‘t Slot  

Wies van ‘t Slot is met ingang van augustus 2023 benoemd tot lid raad van toezicht voor het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marian Mourits  

Marian Mourits is met ingang van augustus 2023 benoemd tot lid raad van toezicht voor het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Linda Broekhuizen 

Linda Broekhuizen is met ingang van 1 september 2023 benoemd als nieuwe voorzitter van het bestuur van Foodvalley NL.

Catheleyne Everwijn-van Erp 

Catheleyne Everwijn-van Erp is met ingang van juni 2023 benoemd tot Clients Leader Investments Netherlands-Director bij Willis Towers Watson. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jenny Elissen 

Jenny Elissen is met ingang van september 2023 benoemd tot lid raad van commissarissen voor Kyndryl. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Petra Koning – Boezeman 

Petra Koning – Boezeman is met ingang van september 2023 benoemd tot lid raad van toezicht voor De Twentse Zorgcentra. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Hanneke Propitius 

Hanneke Propitius is met ingang van september 2023 benoemd tot lid raad van toezicht voor Landschap Noord-Holland De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Karin Hubert

Karin Hubert, zelfstandig interimmanager, is met ingang van 11 november 2023 benoemd tot lid raad van toezicht – financiën en bedrijfsvoering bij Lievegoed. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Manon van der Wal

Manon van der Wal, Manager PO&O bij Treant Zorggroep, is met ingang van 11 november 2023 benoemd tot lid raad van toezicht – HR & organisatieontwikkeling bij Lievegoed. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Gerine Visser 

Gerine Visser wordt per 15 september 2023 benoemd als directeur Advisering en Ondersteuning bij het directoraat-generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving van het ministerie van Justitie en veiligheid.

Kim Smit  

Kim Smit is benoemd als lid raad van commissarissen bij Hub Organoids BV (en Stichting Administratiekantoor HUB Organoids). De benoeming is tot stand gekomen door bemiddeling van Russell Reynolds, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Wencke van der Meijden  

Per 1 september 2023 is Wencke van der Meijden benoemd tot directielid bij de ouderenzorg organisatie Novicare.

Yvonne Visser-Stam  

Yvonne Visser-Stam is benoemd als non-executive director van ReFuels N.V. en als voorzitter van de one-tier Board van ReFuels N.V. ReFuels N.V. houdt zich bezig met de verduurzaming van de Heavy Goods Vehicles door het uitrollen van een BIO-CNG infrastructuur netwerk. Sinds 12 mei jl. is ReFuels N.V. genoteerd aan de Euronext Growth Oslo.

Elja van Heteren 

Elja van Heteren is per 14 augustus benoemd tot directielid bij Sonnevelt Opleidingen.

Elke Oegema 

Elke Oegema is met ingang van 1 november 2023 benoemd tot rector fusieschool Elzendaalcollege-Metameer bij Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Wilma de Koning  

Wilma de Koning start per 15 november 2023 als de nieuwe vicevoorzitter van het College van Bestuur van Tilburg University. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Mardjan Seighali  

Mardjan Seighali is per 1 juli 2023 benoemd tot voorzitter Raad van Toezicht bij Enver.
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Gertrude Graumans  

Gertrude Graumans, algemeen directeur bij GGzE, is met ingang van 1 november 2023 benoemd tot bestuurder bij RIBW Brabant. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Esther van der Arend 

Esther van der Arend is met ingang van augustus 2023 benoemd als tweede lid van de Raad van Bestuur en als Chief Financial Officer (CFO) bij Deerns. Zij zal de financiële operaties leiden voor de gehele portefeuille van Deerns verspreid over tien locaties wereldwijd, inclusief luchthavens, datacenters, elektronica, gezondheidszorg, vastgoed en biowetenschappen.

Karen Griep 

Karen Griep is per 1 oktober 2023 benoemd als regiodirecteur Noordwest Nederland bij ’s Heeren Loo. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Inghwa Hengefeld  

Inghwa Hengefeld is per 1 juli 2023 benoemd als lid raad van toezicht bij JINC. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Maria Verheij  

Maria Verheij is per 1 juli 2023 benoemd als lid raad van toezicht bij JINC. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marion de Ruyter  

Marion de Ruyter is per 1 augustus 2023 benoemd als directeur Wonen bij De Zorggroep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Carina Krastel Hoek

Carina Krastel-Hoek is met ingang van 30 augustus 2023 benoemd als non-executive director bij ReFuels N.V. Het betreft een nevenfunctie, naast haar hoofdfunctie als Director Business Guidance bij TenneT. Tevens is zij benoemd als voorzitter van de Audit commissie. ReFuels N.V. is genoteerd aan de Euronext Growth Oslo.

Anniek Has 

 Anniek Has is per 1 juni 2023 benoemd als commercieel directeur bij Vaillant. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Sonja Hartsuijker 

Sonja Hartsuijker is per 21 augustus 2023 gestart als Directeur bij Teslin. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Tamara Kroll 

Tamara Kroll start per 1 december 2023 als lid raad van bestuur bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Gerda Quak 

Gerda Quak wordt plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Financiën. De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht op voorstel van minister De Jonge van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 1 november 2023.

Geranne Engwirda 

Geranne Engwirda zal op 1 januari 2024 van start gaan als de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Jolanda Gill-van Kampen 

Jolanda Gill-van Kampen start op 15 september 2023 als plaatsvervangend directeur tevens MT-lid pakketbeheer en preventie in de zorg bij de directie Zorgverzekeringen bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Maureen Schlejen 

Maureen Schlejen is per vandaag benoemd tot directievoorzitter van Achmea Investment Management.

Sandra Schellekens 

Sandra Schellekens is per 27 januari 2024 benoemd tot bestuursvoorzitter DELA Groep en Algemeen Directeur DELA Nederland.

Renate de Vries 

Renate de Vries is met ingang van 1 augustus 2023 benoemd tot voorzitter college van bestuur/rector bij Stedelijk Gymnasium Leiden. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom. (foto: Rita van de Poel).

Sandra Berendsen 

Sandra Berendsen is per 1 september 2023 benoemd tot commissaris bij KPMG.

Mariella de Koning 

Mariella de Koning is benoemd als commissaris bij Triple Solar.

Anja van Vloten-Bakker 

 

Anja van Vloten - Bakker is per 15 september 2023 benoemd als directeur-bestuurder bij Huisartsen Gelderse Vallei. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Caroline Kollau 

Caroline Kollau is per 7 december 2023 benoemd tot directeur Energiemarkt tevens plaatsvervangend directeur-generaal Klimaat en Energie bij het directoraat-generaal Klimaat en Energie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Evelien Smit 

Evelien Smit is per 1 november 2023 benoemd tot directeur centrale functies bij de directie Centrale Administratieve Processen, directoraat-generaal Belastingdienst van het ministerie van Financiën.

Artie Debidien 

Artie Debidien is per 1 september 2023 gestart als lid raad van commissarissen bij De Nederlandsche Bank (DNB). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Linda van Driel 

Linda van Driel is per 1 oktober 2023 benoemd tot Lid Raad van toezicht bij Klimmendaal revalidatiespecialisten.

Martine Rebel - Vos

 

Martine Rebel - Vos is per 15 september 2023 benoemd als directeur Zorg & Bedrijfsvoering bij het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Sonja Kusters 

 

Sonja Kusters is per 1 september 2023 benoemd als algemeen directeur Volwassenenzorg bij Yulius. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Afien Spreen 

Afien Spreen is op 15 juli 2023 gestart als nieuw lid raad van toezicht van WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep). WLGroep is deskundig in opvoeding, ontwikkeling en ouderdom. Afien brengt waardevolle ervaring mee als bestuurder en toezichthouder in zorg en onderwijs. Zij was bestuurder bij Triade Vitree en vervult die rol nu a.i. bij Het Lichtpunt.
De benoeming is tot stand gekomen door de bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Sonja Hibbert 

Sonja Hibbert is op 18 september gestart als Directeur-Bestuurder van Kenniscentrum Europa Decentraal (KED). Sonja heeft een indrukwekkende staat van dienst, met eerdere functies als manager bij de Autoriteit Consument en Markt en als Executive Director bij bank J.P. Morgan. Daarnaast is ze actief als gemeenteraadslid in Wassenaar. De benoeming is tot stand gekomen door de bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Melina Kappeyne 

Melina Kappeyne van de Coppello-Rakic start per 1 december 2023 als Voorzitter Raad van Bestuur van ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum. Melina is psychiater en momenteel lid Raad van Bestuur van Trajectum. Samen met Ate Osinga zal Melina per 1 december 2023 de Raad van Bestuur vormen van ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum. De benoeming is tot stand gekomen door de bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Hanneke Wisman

Hanneke Wisman is per 1 mei 2023 benoemd als lid bestuur STAK bij Hakkers. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Janet de Vries 

Janet de Vries is met ingang van 1 juni 2023 benoemd tot Financieel Directeur bij Pro Persona. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Sonja Hoogendoorn 

Sonja Hoogendoorn is met ingang van 1 januari 2024 benoemd tot Voorzitter College van Bestuur van Hogeschool IPABO. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Karin van der Heiden 

Karin van der Heiden is met ingang van 1 november 2023 benoemd tot directeur-bestuurder bij Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.