Benoemingen

Update benoemingen november 2023

Door talent zichtbaar te maken bevordert SER Topvrouwen de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Terug naar topvrouwen

Willeke Vester

Willeke Vester is met ingang van 1 november benoemd tot operationeel directeur bij Huygen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Claassen & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Anne-Mart Agerbeek  

Anne-Mart Agerbeek is intern benoemd tot CEO Vekoma Rides BV.


Roos Vermeij 

Roos Vermeij is met ingang van 1 september 2023 benoemd tot voorzitter raad van toezicht bij de NTR. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Zofia Lukso 

Zofia Lukso is met ingang van oktober 2023 benoemd tot lid raad van toezicht voor het Atlas College De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Suzanne von der Dunk 

Suzanne von der Dunk is met ingang van oktober 2023 benoemd tot lid raad van toezicht voor het Atlas College De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Lisette Broersen 

Lisette Broersen wordt vanaf 1 januari 2024 hoofddirecteur Transities bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.


Marjan Bakker

Marjan Bakker wordt met ingang van 14 september 2023 algemeen directeur Justitiële Informatiedienst (Justid) bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.


Leontine van der Goes

Leontine van der Goes is benoemd tot lid raad van toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De benoeming is tot stand gekomen door bemiddeling van De Vroedt & Thierry, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Marieke Schöningh

Marieke Schöningh is benoemd tot coo bij ProRail. Met deze benoeming wordt zij ook lid van de raad van bestuur.


Joke Hoekstra 

Joke Hoekstra, is met ingang van 1 oktober 2023 benoemd tot voorzitter raad van toezicht bij het Longfonds. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van ADJ, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Sandra Beuving 

Sandra Beuving is met ingang van januari 2024 benoemd tot voorzitter College van Bestuur bij Stichting Etuda. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Hubertine Bergsma 

Hubertine Bergsma is per 1 oktober 2023 benoemd tot Director Legal bij VodafoneZiggo. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Spencer Stuart, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Anne Hustinx

Anne Hustinx is met ingang van 1 januari 2024 benoemd tot Executive Director External & Legal Affairs bij VodafoneZiggo. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Spencer Stuart, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Heleen Scholte

Heleen Scholte start met ingang van 1 januari 2024 als directeur Rekenschap en Juridische Zaken bij de Inspectie van het Onderwijs.


Claudia van Bruggen

Claudia van Bruggen, nu directeur-bestuurder bij Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg, regio Noordoost, is met ingang van 1 januari 2024 benoemd tot lid raad van bestuur bij FPC Dr. S. van Mesdag.De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Gerrien Anbeek

Gerrien Anbeek is benoemd tot lid raad van toezicht bij het Stichting Marnix College met als portefeuille Juridisch & Governance.


Liz Chermin 

Liz Chermin is met ingang van 1 februari 2024 benoemd tot voorzitter college van bestuur bij Onderwijsgroep Tilburg. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Anne Wilbers

Anne Wilbers, bestuursvoorzitter bij Woningcorporatie Stadgenoot, is met ingang van 6 december 2023 benoemd tot lid raad van toezicht met de portefeuille bedrijfsvoering bij GGZ NHN. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Julliëtte van Eerd

Julliëtte van Eerd, nu voorzitter raad van bestuur bij GGz Breburg, is met ingang van 15 januari 2024 benoemd tot lid raad van bestuur (COO) bij het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Jasme Leenaars 

Jasme Leenaars start op 20 november 2023 als lid Raad van Bestuur bij Heliomare. Jasme heeft ruime ervaring op het gebied van bedrijfsvoering en als directeur en bestuurder in de gezondheidszorg. De benoeming is tot stand gekomen door de bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Elke Klaassen

Elke Klaassen is op 1 september gestart als COO bij PIA Group NL. Elke is haar carrière begonnen bij BCG en heeft daarna o.a. bij Flexport operationele ervaring opgedaan. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Wiede Vissers

Wiede Vissers is per 1 november 2023 benoemd als directeur Kentalis Academie bij Koninklijke Kentalis. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Maaike Kluitmans

Maaike Kluitmans, strategisch adviseur a.i. bij Stichting BOOR, is per 1 november 2023 benoemd als lid raad van toezicht bij TWijs. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Shirley Daamen 

Shirley Daamen, directeur Jeugdbescherming bij Jeugdbescherming (JBRR), is per 1 november 2023 benoemd als lid raad van toezicht bij SOL Ambacht. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Hanneke Faber 

Logitech heeft bekendgemaakt Hanneke Faber per 1 december aan te stellen als nieuwe ceo.


Willemien Terpstra 

Willemien Terpstra start per 1 maart 2024 als Chief Executive Officer bij Gasunie. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Geertje van Dalen

Geertje van Dalen is per 1 november 2023 benoemd als collegiaal bestuurder bij SOVAK. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Audrey Spoelman  

Audrey Spoelman wordt per 1 november 2023 benoemd als directeur Generieke Voorzieningen binnen IV-organisatie van de Belastingdienst.


Femke Verhaaren

Femke Verhaaren, is met ingang van 1 december 2023 benoemd tot Lid College van Bestuur bij SKOzoK. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van K+V, een executive searchbureau binnen de zorg, onderwijs en (semi)publieke organisaties dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Iris van de Looij

Iris van de Looij is per 3 oktober 2023 benoemd tot lid Raad van Toezicht bij FNO. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Floor Haak

Floor Haak is per 1 november 2023 benoemd tot lid Raad van Toezicht bij Omring. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Mandy Molenaars  

Mandy Molenaars start met ingang van 15 november 2023 als directeur Wetgeving en Juridische Zaken bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.


Joyce Ten Holter  

Joyce Ten Holter is met ingang van 1 september 2023 benoemd tot zakelijk directeur bij het Delta Climate Center. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.