Benoemingen

Update benoemingen augustus 2023

Door talent zichtbaar te maken bevordert SER Topvrouwen de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Terug naar topvrouwen

Yvonne Tindemans   

Yvonne Tindemans is met ingang van mei 2023 benoemd als bestuurslid bij PIM, het platform voor innovatie in marketing. Yvonne Tindemans is een ervaren, internationale marketing director met een echt marketing hart.

Marjolein Slappendel   

Marjolein Slappendel is, met ingang van 1 juni, benoemd tot CFO bij HeadFirst Group. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Odgers Berndtson, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marloes Middeldorp   

Marloes Middeldorp is met ingang 1 oktober 2023 benoemd tot directeur-bestuurder bij Stichting Openbare Bibliotheek Zoetermeer. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Céline van Asselt   

Céline van Asselt is benoemd als managing director bij Goldman Sachs.

Marianne Kopp-Raadgever   

Marianne Kopp-Raadgever is benoemd als commissaris bij Vekoma Rides.

Fancy van der Vorst   

Fancy van der Vorst is benoemd als bestuurslid bij World Trade Center Brainport Eindhoven.

Nicole Huppertz  

Nicole Huppertz is benoemd tot directeur Sport bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Nienke Baars  

Nienke Baars is met ingang van 15 september 2023 benoemd tot directeur Nationaal Programma Groningen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van BeljonWesterterp, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marjolijn Nieuwenhuijsen-Janssens  

Marjolijn Nieuwenhuijsen-Janssens is met ingang van 18 september 2023 benoemd tot gemeentesecretaris en algemeen directeur bij de gemeente Midden-Groningen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van BeljonWesterterp, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Yasemin Tümer    

Yasemin Tümer is per 1 juli 2023 benoemd als lid raad van commissarissen bij EY.

Ellis Jeurissen   

Ellis Jeurissen start per 1 september 2023 als COO bij Mutsaers B.V. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Patricia Jaeger   

Patricia Jaeger is per 14 augustus 2023 benoemd als bestuurder bij Sius. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jacquelien Scherpen   

Jacquelien Scherpen is per 1 september 2023 benoemd als rector magnificus bij de Rijksuniversiteit Groningen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Sabine van Hooijdonk-Verboom   

Sabine van Hooijdonk-Verboom, momenteel executive director Group HR, is per 1 juli 2023 benoemd tot lid van het Executive Committee in de functie van chief HR officer bij BAM.

Ageeth Bergsma   

Ageeth Bergsma is met ingang van 1 november 2023 benoemd tot voorzitter College van Bestuur bij Hogeschool KPZ. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom. Fotograaf: Peter van der Steege.

Kirsten Bradley   

Kirsten Bradley is benoemd als nieuwe commissaris bij Wessem Port Services Group BV in Stein. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van C&Q Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Ilze Lamers   

Ilze Lamers is met ingang van 1 september 2023 benoemd als Chief People Officer bij de The Ambitious Group te Amsterdam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van HRTouchpoints Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Margot Schumacher   

Margot Schumacher is benoemd als commissaris bij Eckes AG.

Eline van Slobbe – Bijlsma   

Eline van Slobbe – Bijlsma is benoemd als lid raad van toezicht Zorggroep Alrijn. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Heleen van den Berg   

Heleen van den Berg is per 1 oktober 2023 benoemd als de nieuwe algemeen directeur van Cordaid.

Mireille Huizenga

Mireille Huizenga is benoemd als CRO in het bestuur van Geldmaat.

Hellen van Dongen

Hellen van Dongen wordt lid van de raad van bestuur van de Sociale verzekeringsbank. Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, viceminister-president Carola Schouten heeft haar per 1 oktober 2023 benoemd.

Rivka Albek

Rivka Albek is met ingang van 1 juli 2023 directeur Human Resources (HR) bij het Commando Materieel en IT (COMMIT) van het ministerie van Defensie.

Pauline Derkman

Per 1 september 2023 is Pauline Derkman de nieuwe algemeen directeur (CEO) van levensverzekeringsmaatschappij Scildon NV. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Anja Kremer   

Anja Kremer is per 1 juli 2023 benoemd als directeur Consultatie en Expertise bij Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Danielle Horbach

Danielle Horbach start op 1 juli als lid Raad van Bestuur van Star-shl. Star-shl levert medische diagnostiek aan de zorg in Zuidwest Nederland. Danielle is opgeleid als biochemicus en heeft een brede achtergrond in de gezondheidszorg. Ze was bestuurder bij HMC en heeft verschillende managementposities bekleed bij Sanquin. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Vera Luijendijk

Vera Luijendijk start op 1 januari 2024 als lid Raad van Commissarissen bij het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (ONHN). Bij ONHN komen partijen samen voor het starten van nieuwe projecten en activiteiten in de regio. Haar kennis en ervaring heeft zij de afgelopen jaren als toezichthouder bij diverse organisatie ingezet en uitgebreid. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Hanneke van Laarhoven   

Hanneke van Laarhoven is per 15 juni gestart als lid Raad van Toezicht bij het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL). IKNL is een onafhankelijk kennisinstituut voor de oncologische en palliatieve zorg. De missie van IKNL is het reduceren van de impact van kanker. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Cristina Monteiro   

Cristina Monteiro is per 15 september 2023 benoemd tot CHRO bij ASML. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Spencer Stuart, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Eva van Pelt

Eva van Pelt, Co-CEO van Eppendorf, is benoemd tot de eerste vrouwelijk president van de DNHK (Duits Nederlandse Handelskamer) gevestigd in Den Haag. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Kienbaum, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Cécile Cluitmans   

Cécile Cluitmans is per 1 juli 2023 benoemd tot algemeen directeur Arcadis Nederland.

Ineke Walravens  

Ineke Walravens is benoemd als commissaris bij Provalu NV.

Sophie Lambo   

Sophie Lambo wordt per 1 augustus 2023 de nieuwe algemeen directeur/bestuurder van Theater De Krakeling.

Yardena Shitrit

Yardena Shitrit is benoemd als lid raad van toezicht bij BNNVARA. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Miriam Leenders  

Miriam Leenders is met ingang van 1 april benoemd tot Chief People Office bij Teijin Aramid. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Mercuri Urval, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

 

Monique Schippers   

Monique Schippers wordt met ingang van 9 oktober 2023 benoemd als algemeen directeur Raad voor de Kinderbescherming (RvdK) bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Astrid Zwiers   

Astrid Zwiers is per 1 juli 2023 benoemd tot Chief Information Officer (CIO) bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Hiermee wordt ze verantwoordelijk voor het waarborgen van een veilige en betrouwbare informatievoorziening.

Liane den Besten  

Liane den Besten is benoemd tot Lid van de Raad van Toezicht van Royal Cosun. De benoeming kwam toit stand door bemiddeling van Gasselingsearch, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Anne Kock  

Anne Kock is met ingang van juni 2023 benoemd tot Bestuurslid/voorzitter Commissie Balansbeheer voor Pensioenfonds PGB. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Saskia Vlaar   

Saskia Vlaar is met ingang van 1 juli 2023 benoemd tot lid Raad van Commissarissen bij PWC Advisory NV. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Baukje Dreimüller   

Baukje Dreimüller is met ingang van 1 juli 2023 benoemd tot lid Raad van Commissarissen bij PWC Advisory NV. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Floor Rink 

Floor Rink is met ingang van 1 juli 2023 benoemd tot lid Raad van Commissarissen bij PWC Advisory NV. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jacintha van Erp-Albada Jelgersma   

Jacintha van Erp-Albada Jelgersma is met ingang van 1 juli 2023 benoemd tot lid Raad van Toezicht voor Kraamzorg de Waarden. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Barbara van der Loo   

Barbara van der Loo is met ingang van 1 juli 2023 benoemd tot lid Raad van Toezicht voor Kraamzorg de Waarden. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Ine Lansu   

Ine Lansu is met ingang van 1 oktober 2023 benoemd tot Lid Raad van Toezicht bij SWV Zoetermeer. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Annemarie Tuzgöl-Broekhoven   

Annemarie Tuzgöl-Broekhoven start per 1 oktober 2023 als de Kinderombudsman en Plaatsvervangend Ombudsman van de Metropool Amsterdam. Op dit moment is Annemarie werkzaam bij de Nationale Ombudsman en is zij tevens rechter-plaatsvervanger. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Aisha Walles   

Aisha Walles is met ingang van 1 augustus 2023 benoemd tot lid raad van toezicht bij Samenwerkingsverband PO Zuidoost Utrecht (SWV ZOUT). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Colourful People, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Annette van Biezen   

Annette van Biezen, regiomanager bij Acolade zorg, is met ingang van 18 september 2023 benoemd tot Bestuurder bij Zorgcentra Meerlanden. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Kerstin Vogel   

Kerstin Vogel is met ingang 1 september 2023 benoemd tot directeur kinderopvang bij Kibeo. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Josy Hilkes   

Josy Hilkes is met ingang van 1 juli 2023 benoemd tot Lid Raad van Toezicht met financieel profiel bij Sint Jacob. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Monique Bulthuis  

Monique Bulthuis is per 1 september 2023 benoemd tot directeur Digitaal bij de Directie Klantinteractie & Services van de Belastingdienst.

Dorien Jongeneel   

Dorien Jongeneel is per 1 september 2023 benoemd tot directeur van de nieuwe Unit Instandhouding bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

 

 

Erica van der Meij   

Erica van der Meij is met ingang van 1 juli 2023 benoemd tot Chief Operating Officer (COO) Benelux & Nordics bij Atos.

Denyse Davelaar-Kemp 

Tijdens een extra Algemene Ledenvergadering hebben de leden van vereniging SRA op 22 juni 2023 ingestemd met de voordracht en benoeming van Denyse Davelaar-Kemp als bestuurslid.

Astrid Oosenbrug   

Astrid Oosenbrug is per 1 juli 2023 benoemd tot lid Raad van Toezicht bij Enver. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Ilse Pauwels   

Ilse Pauwels is per 1 augustus 2023 benoemd tot directeur Internationaal bij het directoraat-generaal Milieu en Internationaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Leonie Gharib 

Leonie Gharib is per 1 oktober 2023 benoemd tot regiodirecteur Douane Eindhoven bij het ministerie van Financiën.

Nienke Meijer   

Tijdens een buitengewone algemene vergadering is Nienke Meijer benoemd als lid van de raad van commissarissen van Achmea.

Lieske van den Bosch   

Lieske van den Bosch is per 1 juli 2023 benoemd tot lid raad van Toezicht bij Pensioenfonds Vervoer. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Justine Ruitenberg 

Justine Ruitenberg is per 1 augustus 2023 benoemd als programmadirecteur Armoede en Schulden bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Elisabeth Hankeln    

Elisabeth Hankeln treedt per 1 september in dienst bij Eurofiber als Managing Director Cloud Infra.

Simone van Bijsterveldt   

Simone van Bijsterveldt is per 1 mei 2023 benoemd tot lid raad van toezicht van Amsterdam UMC (finance en audit). Search4Better, een executive-search bureau voor goede doelen organisaties, heeft de search hiervoor uitgevoerd.

Josephine Colijn   

Josephine Colijn is per 1 mei 2023 benoemd tot lid raad van toezicht van Amsterdam UMC (vicevoorzitter / finance en audit). Search4Better, een executive-search bureau voor goede doelen organisaties, heeft de search hiervoor uitgevoerd.

Femke van Ooijen  

Femke van Ooijen is per 1 mei 2023 benoemd tot lid raad van toezicht van Amsterdam UMC (legal en governance). Search4Better, een executive-search bureau voor goede doelen organisaties, heeft de search hiervoor uitgevoerd.

Arlène Denissen   

Arlène Denissen start per 1 oktober 2023 als Lid van het College van Bestuur van Avans Hogeschool. Op dit moment is Arlène Lid van het College van Bestuur van Albeda opleidingsinstituut voor mbo en volwasseneneducatie, in Rotterdam. Arlène startte haar loopbaan in de private sector (EY, KPN en Philips). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Saskia Bijl de Vroe   

NautaDutilh heeft Saskia Bijl de Vroe met ingang van 1 augustus 2023 benoemd tot director Business Development, Marketing & Communicatie (BMC). In deze functie maakt ze deel uit van het Executive Committee van het advocatenkantoor.

Jasmijn Kester   

Jasmijn Kester is met ingang van 5 juli 2023 benoemd tot rvc lid bij Vidomes.

Marloes Kanselaar   

Marloes Kanselaar wordt met ingang van 1 september 2023 directeur Bedrijfsontwikkeling bij de AIVD bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Petra de Kam    

Petra de Kam wordt plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht op voorstel van minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 1 november 2023.

Gea van Craaikamp    

Gea van Craaikamp is per 21 augustus 2023 interim-bestuurslid bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers. Zij vervult deze functie vanuit ABDTOPConsult.

Arda Gerkens    

Arda Gerkens wordt per 1 september 2023 benoemd als bestuursvoorzitter van de Autoriteit online Terroristisch en Kinderpornografisch Materiaal (ATKM).

Romkje de Bildt    

Romkje de Bildt wordt per 1 november de nieuwe directeur-bestuurder van het Nederlands Letterenfonds.

Louise Voorhorst    

Louise Voorhorst is met ingang van 1 september 2023 benoemd tot Bestuurder bij Triade Vitree. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Ellen van der Waerden    

Ellen van der Waerden is met ingang van 1 september 2023 benoemd tot directeur-bestuurder bij Stichting WO2NET. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Gertrude Graumans   

Gertrude Graumans, algemeen directeur bij GGzE, is met ingang van 1 november 2023 benoemd tot bestuurder bij RIBW Brabant. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Daniëlle Schuur   

Daniëlle Schuur is per 21 augustus 2023 benoemd als CEO van Solvinity, de toonaangevende Nederlandse IT-dienstverlener voor bedrijven en organisaties die zeer hoge eisen aan beveiliging en beschikbaarheid stellen.