SER Topvrouwen - boardroom empowerment

De database van SER Topvrouwen bevat profielen van ervaren en getalenteerde topvrouwen, die beschikbaar zijn voor een functie als lid raad van bestuur, commissaris of lid raad van toezicht/advies. De kandidaten zijn werkzaam in uiteenlopende branches en hebben een ruime bestuurlijke en praktijkervaring in de private- en publieke sector.

Board ready-kandidaten

Ben je een getalenteerde, ervaren topvrouw en ben je beschikbaar voor een functie als lid van de raad van bestuur, commissaris, of lid van de raad van toezicht/advies? Dan nodigen wij je van harte uit om toe te treden tot de SER Topvrouwen database. Je profiel is hiermee zichtbaar voor executive searchbureaus die zich committeren aan diversiteit in de boardroom en voor de meer dan 5.000 vennootschappen die vallen onder de wet ‘Ingroeiquotum en streefcijfers’ met een aantoonbare vacature.

De database is een handige, kosteloze tool voor boardroom empowerment. Het ondersteunt de organisaties die onder de ingroeiquotum- en streefcijferwet vallen bij het vinden van vrouwen voor hun top en subtop. Zij willen immers de beste kandidaten werven en hebben daarbij oog voor genderdiversiteit. Met een paar klikken bereiken zij een groot potentieel aan zorgvuldig geselecteerde, talentvolle, ambitieuze kandidaten.

Toetreden tot de database

Om de kwaliteit van de SER Topvrouwen database te waarborgen, zijn onderstaande criteria geformuleerd om met je profiel opgenomen te kunnen worden. Deze criteria refereren aan relevante werkervaring en inzichten opgedaan binnen de 5.000 vennootschappen die vallen onder de wet ‘Ingroeiquotum en streefcijfers’ of opgedaan bij organisaties van vergelijkbare omvang.

Criteria

  1. Bestuurlijke/senior managerial ervaring in een organisatie die valt onder de wet ‘ingroeiquotum en streefcijfers’, of binnen een organisatie van vergelijkbare omvang.
  2. Inzicht in complexe, grote organisaties.
  3. Ervaring met strategische besluitvormingsprocessen.
  4. Inzet om zelf een ‘endorsement’ te verkrijgen wanneer je nog geen bestuurlijke of toezichthoudende functie hebt bekleed. Het endorsement dient afkomstig te zijn van een bestuurder of toezichthouder van een bedrijf dat valt onder de wet ‘ingroeiquotum en streefcijfers’ of van een organisatie met vergelijkbare omvang.

Voldoe je niet aan alle bovenstaande criteria, maar meen je van toegevoegde waarde te zijn voor de boardroom, dan is hiervoor een aparte aanmeldprocedure mogelijk. Stuur je motivatie hiervoor naar: consultant@topvrouwen.nl.

SER Topvrouwen netwerk

Aan het toetreden tot de SER Topvrouwen database zijn geen kosten verbonden. Exclusief voor onze Topvrouwen bieden wij het volgende:

  • Toegang tot een netwerk van meer dan 3.000 Topvrouwen.
  • Toegang tot de Espresso Link, waarmee je kennis maakt met de top van bestuurlijk Nederland.
  • Speeddate events met executive searchbureaus die zich committeren aan diversiteit in de boardroom.
  • Inspirerende kennissessies en webinars.
  • Het jaarlijkse SER Topvrouwen United event - waarbij volop gelegenheid is voor kennisuitwisseling en netwerken.
  • Tweewekelijkse SER Topvrouwen nieuwsbrief.

Groter doel – de mythe ontkracht

Zélfs als je je niet direct op de transfermarkt wilt begeven, nodigen wij je uit om toe te treden tot onze database. SER Topvrouwen heeft een duidelijke missie: de doorstroom van het aantal vrouwelijke bestuurders en toezichthouders te versnellen. Vele van de honderden ambitieuze, board ready vrouwen uit onze database belanden op longlists en uiteindelijk in de boardroom. Toetreden tot het SER Topvrouwen netwerk is in de eerste plaats goed voor je eigen carrière, maar elke inschrijving dient een groter doel: het ontkrachten van de mythe ‘dat er niet genoeg geschikte vrouwen beschikbaar zijn voor topfuncties’. De macht van het getal maakt dat men niet langer wegkomt met een longlist die niet voor minstens de helft uit vrouwen bestaat. Ben je of ken je een (aanstormende) topvrouw? Help ons de beeldvorming te veranderen: schrijf je in of verwijs naar ons door!

Inschrijven