Terugblik op recente Topvrouw-benoemingen: “Ik wil de volgende fase van het KWF tot een succes maken”

06-02-2024

De afgelopen tijd werden weer vele mooie benoemingen bekendgemaakt van topvrouwen uit de SER Topvrouwen-database. Wat betekent deze nieuwe aanstelling voor de topvrouwen in kwestie en welke weg hebben zij hiernaartoe bewandeld? We lichten hieronder een aantal van deze ervaringen uit.

SER Dataverkenner onthult genderbalans in Nederlandse bedrijven

29-01-2024

Op 29 januari heeft de Sociaal-Economische Raad de SER Dataverkenner gelanceerd, waarmee Nederlandse bedrijven voor het eerst op grote schaal inzicht bieden in de man-vrouwverhouding, streefcijfer en plannen om de ambities te realiseren. In totaal zijn de rapportages van ruim 2.000 bedrijven geanalyseerd.

Terugblik SER Topvrouwen-webinar ‘De executive search voor vrouwelijk toptalent’

17-12-2023

Op 7 december 2023 vond het webinar ‘Diversiteit in de (sub)top: de executive search voor vrouwelijk toptalent’ plaats. Tijdens het online event gingen we met experts in gesprek over het belang van een goede search voor toptalent - bij het realiseren van meer diversiteit in de (sub)top - en de belangrijke rol die executive searchbureaus (ESB's) hierin kunnen vervullen.

Jaaroverzicht SER Topvrouwen en SER Diversiteitsportaal: hoogtepunten van 2023

17-12-2023

Van de officiële lancering van het bedrijvendashboard van het SER Diversiteitsportaal - en daarmee het startschot voor grote vennootschappen om te rapporteren over diversiteit in de (sub)top van hun organisatie - tot aan een vernieuwde SER Topvrouwen database. Het jaar 2023 bestond uit vele waardevolle momenten voor SER Topvrouwen en het SER Diversiteitsportaal.

Nieuwe bestuurders voegen zich bij Espresso Link

22-11-2023

Onlangs hebben meer dan 20 nieuwe bestuurders zich aangemeld voor de SER Topvrouwen Espresso Link. Met een koffieafspraak via de Espresso Link kunnen topvrouwen uit de database met een topbestuurder sparren over carrièrevraagstukken en hun netwerk uitbreiden. Tegelijkertijd komen zittende topbestuurders zo op een eenvoudige en vrijblijvende manier in aanraking met toptalent.

Terugblik op recente Topvrouw-benoemingen: “De rode draad in mijn loopbaan is waardevol verschil maken met nieuw denken en doen”

07-11-2023

De afgelopen tijd werden weer vele mooie benoemingen bekendgemaakt van topvrouwen uit de SER Topvrouwen-database. Wat betekent deze nieuwe aanstelling voor de topvrouwen in kwestie en welke weg hebben zij hiernaartoe bewandeld? We lichten hieronder een aantal van deze ervaringen uit.

‘Droom groot, dat leer ik mijn mentees’

31-10-2023

Geef álle talentvolle vrouwen en multiculturele talenten (m/v) een mentor, zegt topvrouw Yardena Shitrit. Mentoren kunnen ze ondersteunen in hun carrière en zo zorgen voor een betere doorstroom richting de top. Ook Shitrits mentee (leerling) Karima Almoujy gunt iedereen een goede mentor. “Door Yardena durf ik uit te spreken dat ik op een dag CEO wil worden.”

Terugblik webinar ‘Van ambities naar resultaten’: “Het diversiteitsportaal is een goede stok achter de deur”

19-10-2023

Op donderdag 12 oktober vond het webinar ‘Van ambities naar resultaten plaats’. Tijdens dit online event van SER Diversiteitsportaal en Topvrouwen samen gingen we met de Nederlandse Spoorwegen, Heijmans en De Nederlandsche Bank in gesprek over de eerste rapportagedeadline - op 31 oktober - voor grote vennootschappen die onder de wet ingroeiquotum en streefcijfers vallen. Daarbij gingen we nader in op de door hun geformuleerde streefcijfers en plannen van aanpak om deze ambities te realiseren.

‘Alleen met diverse, inclusieve organisaties kunnen we de maatschappelijke uitdagingen het hoofd bieden’

17-10-2023

Op 3 oktober vond de allereerste SER Talks plaats, samenvallend met de vijfde editie van Diversity Day. We blikken terug op deze bijzondere aftrap van SER Talks, waarin Petri Hofsté haar visie deelde op het leiderschap van de toekomst en de rol die diversiteit en inclusie daarin spelen. “Complexe problemen kun je alleen oplossen met diverse groepen mensen.”

Diversity Day 2023: welke impact wil jij maken?

10-10-2023

Diversity Day 2023 betekende een bijzondere mijlpaal, namelijk de vijfde editie van dit inspirerende evenement! Met een recordaantal van bijna 600 deelnemers die de dag aftrapten, werd krachtig aangetoond hoe organisaties zich steeds actiever inzetten voor diversiteit en inclusie.