Best practices

Op onze best practices pagina’s delen we ervaringen, uitdagingen en inzichten van vrouwen én mannen over genderdiversity.

Interviews CEO's

Op SER Topvrouwen plaatsen wij maandelijks interviews met topbestuurders over genderdiversity. Deze best practices bieden praktische handvatten en zijn bedoeld om andere bedrijven te inspireren om beleid te ontwikkelen en maatregelen te nemen.

SER Topvrouw uitgelicht!

Op SER Topvrouw uitgelicht! plaatsen wij interviews met bijzondere en inspirerende vrouwen uit onze groeiende database. Zij vertellen over hun passie om het beste uit het leven te halen, over hun veerkracht om moeilijke situaties te overwinnen en over hun ambitie om hun dromen waar te maken.

 
Vrouwen met kracht collectie

Tijdens het Topvrouwen Jaarevent 2018 in het Rijksmuseum werd pijnlijk duidelijk dat de rol van vrouwen in de geschiedenis onderbelicht is. Marry de Gaay Fortman, toenmalige voorzitter van Topvrouwen.nl, heeft daar de ambitie uitgesproken om een nieuwe geschiedenis te schrijven waarin vrouwen als rolmodel beter zichtbaar worden. Wat zou het mooi zijn om terug te keren naar het Rijksmuseum in Amsterdam met minimaal 200 portretten van topvrouwen die de hedendaagse geschiedenis beïnvloeden.

In het verleden heeft LOF Foundation vijfenvijftig topvrouwen – van Neelie Kroes tot Herna Verhagen – in beeld gebracht. In 2019 zijn ruim 150 nieuwe Topvrouwen betrokken bij dit initiatief. Fotograaf Anette Brolenius* portretteerde de vrouwen zelfbewust en krachtig, zonder de menselijke kant uit het oog te verliezen. Het zijn stuk voor stuk portretten van invloedrijke vrouwen, rolmodellen die vanuit hun positie het verschil kunnen maken voor de next generation en daarmee een inspiratiebron zijn voor (werkende) vrouwen in Nederland.

______

*Fotograaf Anette Brolenius (Zweden, 1964) is in 2014 genomineerd voor de Zilveren Camera (categorie Buitenland, enkele foto). We zijn er heel trots op dat zij de Vrouwen met Kracht Collectie heeft geportretteerd.