Voor organisaties

Bedrijven, organisaties en executive searchbureaus die zich hard willen maken voor meer vrouwen op topposities, kunnen de database van SER Topvrouwen raadplegen. Het uitgangspunt voor deelnemende bedrijven is dat zij een evenwichtige balans tussen mannelijke en vrouwelijke kandidaten hanteren op hun longlists voor (non)executive functies. Aan het gebruik van de SER Topvrouwen database zijn geen kosten verbonden.

SER Topvrouwen - Boardroom empowerment

De database van SER Topvrouwen bevat profielen van ervaren en getalenteerde board ready topvrouwen, die beschikbaar zijn voor een functie als lid raad van bestuur, commissaris of lid raad van toezicht/advies. De kandidaten zijn werkzaam in uiteenlopende branches en hebben ervaring in bestuurlijke en/of toezichthoudende functies in de private- en publieke sector.

Wij nodigen organisatie van harte uit om gebruik te maken van onze database. Het is een handige tool voor boardroom empowerment, die bedrijven ondersteunt bij lange termijn belangen. Je wilt immers de beste kandidaten werven én je hebt daarbij oog voor genderdiversiteit. Met een paar klikken bereik je een groot potentieel aan talentvolle, ambitieuze Topvrouwen.

Voor meer informatie en advies over de Wet ingroeiquotum en streefcijfers verwijzen wij u graag door naar het SER Diversiteitsportaal.

Voor wie?

De database op SER Topvrouwen kan geraadpleegd worden door:

  • Bestuurders en toezichthouders van bedrijven die vallen onder de Wet ingroeiquotum en streefcijfers
  • (Non) executive searchbureaus die bereid zijn 50 procent vrouwen te plaatsen op hun longlists.
  • Overige grote organisaties (in omvang vergelijkbaar met bedrijven die vallen onder de Wet ingroeiquotum en streefcijfers) die concrete vacatures hebben.

Voorwaarden

Via een inlogcode krijg je toegang tot de database van SER Topvrouwen. Hiervoor dien je:

  • Vertrouwelijk inzage te geven in het functieprofiel van jouw vacature.
  • Toezeggen te dat jouw longlist binnen drie jaar voor 50 procent uit vrouwen zal bestaan.
  • SER Topvrouwen te informeren over de eventuele benoeming.