Benoemingen

Update benoemingen oktober 2023

Door talent zichtbaar te maken bevordert SER Topvrouwen de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Terug naar topvrouwen

Monique Oldenburg  

Monique Oldenburg is per 1 september benoemd als Head of Engineering en lid van het Management Team van SRON Netherlands Institute for Space Research, het Nederlandse instituut voor ruimteonderzoek. Deze benoeming kwam tot stand door bemiddeling van & Female Capital Executive Search, een bureau exclusief voor vrouwen, dat zich commiteert aan diversiteit aan de top.

Marjolein Kijzerwaard-Kramer  

Marjolein Kijzerwaard-Kramer is per 1 september benoemd als Marketing & Communicatie Manager, Business Unit W-Europa van de Jong Verpakkingen/ Stora Enso Packaging Solutions. Ze maakt deel uit van het Management Team van de Jong Verpakkingen Holding. Deze benoeming kwam tot stand door bemiddeling van & Female Capital Executive Search, een bureau exclusief voor vrouwen, dat zich commiteert aan diversiteit aan de top

Tuyen Nguyen 

Tuyen Nguyen start per 1 oktober 2023 als chief financial officer (CFO) bij Colliers Netherlands. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Kim Hurkens

Kim Hurkens is per 18 september 2023 lid raad van bestuur bij ZorgSaam.
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Judith de Jonge 

Judith de Jonge is de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Vijfheerenlanden.
De Jonge heeft Organisatiekunde en Bestuurskunde gestudeerd. Ze brengt 17 jaar gemeentelijke ervaring mee, waarbij de laatste 4 jaar als gemeentesecretaris voor de gemeente Wijk bij Duurstede. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Castanho, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Wenda Sondorp 

Wenda Sondorp is met ingang van 1 september jongstleden benoemd tot directeur-bestuurder bij Samenwerkingsverband VO 2505. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Karin van der Heiden 

Karin van der Heiden is met ingang van 1 november 2023 benoemd tot directeur-bestuurder bij Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Sonja Hoogendoorn 

Sonja Hoogendoorn is met ingang van 1 januari 2024 benoemd tot voorzitter college van bestuur van Hogeschool IPABO. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Janet de Vries 

Janet de Vries is met ingang van 1 juni 2023 benoemd tot financieel directeur bij Pro Persona. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Kim Smit

Kim Smit is per 1 september 2023 benoemd als lid raad van toezicht (Bedrijfsvoering & Innovatie) bij Pantein. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Netty Wakker 

Netty Wakker is benoemd tot nieuwe voorzitter raad van toezicht van de Rabo Foundation.

Merlijn Smits 

Merlijn Smits is met ingang van 1 september 2023 benoemd tot lid Raad van Toezicht bij Ziekenhuis Gelderse Vallei. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Trudy Onland  

Trudy Onland is met ingang van 1 september 2023 benoemd tot lid Raad van Toezicht bij Ziekenhuis Gelderse Vallei. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Tine Oudshoorn  

Tine Oudshoorn is per 1 oktober 2023 benoemd als voorzitter raad van bestuur bij Junis Kinderopvang. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Margje Mahler  

Margje Mahler, bestuurder bij Zorggroep Apeldoorn en omstreken, is per 1 oktober 2023 benoemd als lid raad van toezicht bij Aveleijn. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Liane den Haan 

Liane den Haan start per 1 november 2023 als bestuurder bij Zonnhuisgroep Vlaardingen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Maaike Lürsen 

Maaike Lürsen is per 1 oktober 2023 gestart als lid van het college van bestuur van de Veluwse Onderwijsgroep. Eerder vervulde Maaike directiefuncties bij onder andere Gemeente Haarlemmermeer en de Universiteit van Amsterdam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Marry de Gaay Fortman  

Per 1 oktober is Marry de Gaay Fortman (1965) benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Business Transformatie en ITdienstverlener Conclusion Group B.V.

Mieke Philipsen  

Mieke Philipsen is met ingang van 15 februari 2024 benoemd tot Chief Financial Officer bij Royal Cosun, een internationale plant-based agri-food coöperatie. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehner, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Louise Bergenhenegouwen 

Louise Bergenhenegouwen is benoemd tot directeur-bestuurder van Welzijn Hoeksche Waard en Samen Circulair. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Bosman & Vos, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Sandra van Koningsbrugge 

Sandra van Koningsbrugge is benoemd tot directeur-bestuurder van Welzijn Scheveningen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Bosman & Vos, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom. 


Anja Stunnenberg 

Anja Stunnenberg is toegetreden tot de Raad van Toezicht van Wijkteams Arnhem. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Bosman & Vos, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Nanette Koning

Nanette Koning is toegetreden tot de Raad van Toezicht van Wijkteams Arnhem. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Bosman & Vos, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom. 

Margje de Jong

Margje de Jong is benoemd tot directeur-bestuurder van Gilde Amsterdam.De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Bosman & Vos, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Michaëla Ulrici 

Michaëla Ulrici is per 10 oktober benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van KWF. Eerder dit jaar is zij benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van het Rijksmuseum. Beide benoemingen kwamen tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Gerrien Anbeek 

Gerrien Anbeek is per 1 november 2023 benoemd als lid raad van commissarissen van de landelijke Examenkamer. Als onafhankelijke accreditatie-instelling is de Examenkamer dé toezichthouder op het gebied van examenstelsels en tevens Nationaal Kenniscentrum EVC, aangewezen door de Stichting van de Arbeid als regievoerder. Deze benoeming past goed bij haar achtergrond en kennis op het gebied van de arbeidsmarkt en levenslang leren.


Goedele Beckers  

Goedele Beckers is per 1 augustus 2023 benoemd tot lid Raad van Toezicht bij ZorgSaam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Margje Mahler  

Margje Mahler start per 1 januari 2024 als lid Raad van Bestuur bij Sensire.

De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Patricia Vermeulen 

Patricia Vermeulen is benoemd tot directeur-bestuurder van Huis ter Leede.

De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Bosman & Vos, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom. 

Luikje van der Dussen 

Luikje van der Dussen is per 13 oktober 2023 benoemd als lid raad van toezicht (Kwaliteit & Veiligheid) bij InteraktContour. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Christiane Estourgie 

Christiane Estourgie is met ingang van 1 november 2023 benoemd tot directeur Bedrijfsvoering Faculteit Onderwijs en Opvoeding bij Hogeschool van Amsterdam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Dorthe Mikkelsen 

IMCD Group heeft bekendgemaakt dat Dorthe Mikkelsen wordt voorgedragen als lid van de raad van commissarissen.

Claudia van Bruggen  

Claudia van Bruggen, nu directeur-bestuurder bij Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg, regio Noordoost, is met ingang van 1 januari 2024 benoemd tot lid raad van bestuur bij FPC Dr. S. van Mesdag.

De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Annette Ottolini 

Vebego heeft bekendgemaakt dat Annette Ottolini per 1 november toetreedt tot de raad van commissarissen en per 1 januari 2024 benoemd wordt als president-commissaris.

De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Odile Frauenfelder  

Odile Frauenfelder is met ingang van 16 juni toegetreden tot de Raad van Toezicht van Stichting Q- en C-support. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Bosman & Vos, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom. 

Marguerite Soeteman-Reijnen 

Marguerite Soeteman-Reijnen treedt per 1 oktober 2023 toe tot de raad van commissarissen van Siemens Nederland N.V.

Nathalie Hazelhoff-van Heijningen 

Nathalie Hazelhoff-van Heijningen is per 1 september 2023 benoemd tot commercieel Directeur bij Robidus.

Inge Grimm  

Inge Grimm is met ingang van 16 oktober 2023 benoemd tot Lid Raad van Toezicht bij Phion. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Petra Deelen  

Petra Deelen is met ingang van 1 oktober 2023 benoemd tot Lid Raad van Toezicht bij Zorggroep Sint Maarten. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Dorine van Mullem-Ale 

Dorine van Mullem-Ale is benoemd als COO Media Solutions bij Talpa Network.