Benoemingen

Update benoemingen februari 2024

Door talent zichtbaar te maken bevordert SER Topvrouwen de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Terug naar topvrouwen

Marja Spaans – Den Heijer

Marja Spaans – Den Heijer is met ingang van 11 december 2023 benoemd tot lid raad van commissarissen bij Zorgpartners Midden-Holland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Marieke Seip

Marieke Seip is met ingang van 1 januari 2024 benoemd tot lid raad van toezicht bij Riwis Zorg & Welzijn. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Ine Stultjens

Ine Stultjens is benoemd als head of marketing bij Deli Home. Eerder heeft Ine diverse marketingposities bekleed bij onder andere Auping, Nestlé, Innocent Drinks en Sara Lee/Douwe Egberts. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Margreet Teunissen

Margreet Teunissen is met ingang van 1 januari 2024 benoemd tot bestuurslid namens de werkgevers bij PWRI. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Martine Lanser

Martine Lanser is met ingang van 17 Januari 2024 benoemd tot Directeur HR bij ProRail. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Amanda Hogenes

Amanda Hogenes is per 29 januari 2024 benoemd als directeur Strategie & Samenwerking bij De Zorgcirkel. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Kim Schoen

Kim Schoen is per 2 januari 2024 benoemd als COO a.i. bij Intergrin. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Marlies Janssen

NSI heeft bekendgemaakt Marlies Janssen te willen benoemen als nieuwe commissaris.


Sofie Cammers

Sofie Cammers, Managing Director bij Marel Meat, is per 1 dec 2023 benoemd als commissaris bij Vandapower. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van executive searchbureau BoardPlus.


Vanessa van Kuilenburg - Brouwer

Vanessa van Kuilenburg - Brouwer, is met ingang van 1 januari 2024 benoemd tot Lid Raad van Toezicht bij Nestas. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van K+V, een executive searchbureau binnen de zorg, onderwijs en (semi)publieke organisaties dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Veronique van de Reijt

Per 1 maart 2024 zal Veronique van de Reijt starten als directeur van de Associate degrees academie in Roosendaal. Veronique van de Reijt was hiervoor werkzaam als Directeur Maritiem, ICT en Techniek bij Scalda. Deze bemiddeling kwam tot stand door Chasse Executive Search.


Shirley van Maren

Shirley van Maren start per 8 januari 2024 als adjunct-directeur bij de dienst Onderwijs, Kennis & Communicatie van De Haagse Hogeschool. Hiervoor was zij werkzaam als als Hoofd Communicatie, Public Affairs & Events bij de Vereniging voor Hogescholen. Deze bemiddeling kwam tot stand door Chasse Executive Search.


Cokky Hilhorst

ProRail heeft bekendgemaakt dat Cokky Hilhorst met ingang van 1 januari 2024 is benoemd als lid van de raad van commissarissen.


Florence Schmit

Florence Schmit start per 1 februari 2024 als General Manager, Benelux bij Adevinta. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Ruth Peetoom

Ruth Peetoom is met ingang van 9 februari benoemd tot voorzitter raad van toezicht van KwadrantGroep, een toonaangevend zorgconcern in de Friese ouderenzorg. Ruth is momenteel voorzitter van de Nederlandse ggz, de netwerkvereniging voor de geestelijke gezondheidszorg. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Kim Smit

Kim Smit is per 1 januari 2024 benoemd als lid raad van commissarissen bij Zorgservice XL. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Mieke Pigeaud-Wijdeveld

Mieke Pigeaud-Wijdeveld is per 1 december 2023 benoemd als lid raad van toezicht bij Open Universiteit. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Marrit Schouten

Marrit Schouten is per 1 januari 2024 benoemd als lid raad van toezicht bij Libra Revalidatie & Audiologie. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Chantal Beks

Chantal Beks is per 1 mei 2024 benoemd als lid raad van bestuur bij Careyn. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Mayra Krishnadath

Mayra Krishnadath is benoemd als lid raad van commissarissen van SPIE Nederland.


Nicole Stolk

Nicole Stolk is met ingang van 15 april 2024 benoemd tot voorzitter raad van bestuur bij het Albert Schweitzer ziekenhuis. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Odgers Berndtson, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Brigit Verschuren

Brigit Verschuren is met ingang 1 februari 2024 gestart als CFO bij LAN Handling Technologies. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Arian Buurman

Arian Buurman is met ingang van januari 2024 benoemd tot bestuurslid bij de Visio Foundation. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Nery Anderson

Nery Anderson is met ingang van januari 2024 benoemd tot onafhankelijk voorzitter voor Stichting Pensioenfonds Huisartsen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Elies Lemkes-Straver

Elies Lemkes-Straver is met ingang van februari 2024 benoemd tot lid raad van toezicht voor de Design Academy Eindhoven. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Mirjam Mol

Mirjam Mol wordt per 15 februari 2024 benoemd als directeur Opsporing bij de Nederlandse Arbeidsinspectie.


Anja Jonkers

Anja Jonkers is per 1 maart 2024 benoemd als bestuurder van Samen Veilig Midden-Nederland (SVMN). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Martine Ammerlaan

Martine Ammerlaan is met ingang van 1 januari 2024 benoemd tot CFRO bij de Woningborg groep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Janneke Huijssoon

Per 1 januari 2024 is Janneke Huijssoon benoemd tot directeur IT Governance bij zorgverzekeraar VGZ. Hiervoor werkte Janneke bij de Poltiie Nederland. Haar laatste rol was die van Plv. CIO. Deze bemiddeling kwam tot stand door Chasse Executive Search.


Martine Verheijen-Verkoijen

Martine Verheijen-Verkoijen is per 1 maart 2024 benoemd als directeur-bestuurder bij woningcorporatie Charlotte van Beuningen in Vught. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Whyz executive search.


Lara Yocarini

Lara Yocarini wordt voorgedragen als nieuwe ceo van DLL. Met deze benoeming wordt ze ook lid van de groepsdirectie van Rabobank.


Mariël Croon

Mariël Croon is met ingang van 1 januari 2024 benoemd tot directeur-bestuurder bij de Maag Lever Darm Stichting (MLDS). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van ADJ, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Farah Martinez

Farah Martinez is benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Actienetwerk Gas Terug.


Mayte Oosterveld

Just Eat Takeaway.com N.V. heeft bekendgemaakt dat Mayte Oosterveld wordt benoemd als nieuwe cfo.


Annemarie van de Langenberg

Annemarie van de Langenberg is met ingang van 1 februari 2024 gestart als managing director bij de Walraven Groep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Anne van Lammeren

Anne van Lammeren is per 1 mei 2024 benoemd tot lid raad van bestuur van Fier.


Araya Sumter

Araya Sumter is per 1 april 2024 benoemd tot directeur-generaal Sociale Zekerheid en Integratie bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.


Klaske de Jonge

Klaske de Jonge wordt met ingang van 1 april 2024 directeur van de directie Personeel & Organisatie bij de hoofddirectie Bedrijfsvoering van het ministerie van Justitie en Veiligheid.


Roxanne Vernimmen

Roxanne Vernimmen is met ingang van 1 januari 2024 benoemd tot lid raad van toezicht - kwaliteit & veiligheid bij Zorggroep Almere. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur Ten Oever, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Daphne Thijssen-Timmer

Daphne Thijssen-Timmer, voorheen lid raad van bestuur bij Sanquin, is met ingang van 1 april 2024 benoemd tot lid raad van bestuur (COO) bij Spaarne Gasthuis. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur Ten Oever, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Leontine Verhoeven

Leontine Verhoeven, voorheen lid raad van bestuur bij De Twentse Zorgcentra, is met ingang van 1 februari 2024 benoemd tot bestuurder bij Dimence Groep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur Ten Oever, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Ilse te Walvaart

Ilse te Walvaart, nu bedrijfskundig directeur centrum voor geïntegreerde zorg bij het RadboudUMC, is met ingang van 1 mei 2024 benoemd tot bestuurder bij NEO Huisartsenzorg. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur Ten Oever, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Nolda Tipping-Griffioen

Nolda Tipping-Griffioen, Directeur ICT en Chief Technical Officer bij DUO, is benoemd tot lid raad van toezicht - informatiemanagement, digitalisering en ICT bij WIJ Groningen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur Ten Oever, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Nicole Peeters

Nicole Peeters is met ingang van 1 februari 2024 benoemd als interim-directeur van de School of Business, Building & Technology aan de Hogeschool Saxion.


Irene de Vos

Irene de Vos is benoemd tot managing director van het bureau Hearts & Science. Met deze stap wordt zij tevens lid van de executive board van Omnicom Media Group.


Latifa Benbouker

Latifa Benbouker is met ingang van 1 mei 2024 benoemd tot Lid College van Bestuur bij SIMON scholen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Nihal Guduk

Nihal Guduk is benoemd tot lid raad van commissarissen bij Sociaal Kernteam Westland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Rieken & Oomen, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Marieke van Wieren

Marieke van Wieren is benoemd tot lid raad van commissarissen bij Woonvizier. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Rieken & Oomen, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Angelique Paulussen

Angelique Paulussen, is benoemd als lid, en toekomstig voorzitter, van de raad van toezicht van Envida. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Rieken & Oomen, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Christel Portegies

Christel Portegies is met ingang van 7 februari 2024 benoemd tot lid raad van toezicht bij Theater De Vest / Grote Kerk Alkmaar. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Anne Marie van der Wijst

Anne Marie van der Wijst is met ingang van 7 februari 2024 benoemd tot lid raad van toezicht bij Theater De Vest / Grote Kerk Alkmaar. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Sigrid Baas

Sigrid Baas is benoemd tot (interim) managing director bij MVRDV. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vroom, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Judith Dröge

Judith Dröge is benoemd tot (interim) HR Directeur bij BMW. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vroom, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Daniëlle Govaerts

Daniëlle Govaerts is vanaf 1 februari 2024 directeur Informatie & Technologie en Innovatie bij het Defensie Ondersteuningscommando bij het ministerie van Defensie. Ook is zij daar vanaf die datum de decentrale Chief Information Officer.


Tanaquil Arduin

Tanaquil Arduin wordt vanaf 1 april 2024 directeur Informatie en Programmeren, tevens Chief Information Officer (IenP/CIO) bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).


Karina Raaijmakers

Karina Raaijmakers zal op 1 april 2024 van start gaan als lid van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Samen met bestuursvoorzitter Geranne Engwirda vormt zij dan de Raad van Bestuur van de NZa.


Nicole Silverentand

Nicole Silverentand is benoemd tot als lid raad van toezicht bij Meditta. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Rieken & Oomen, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Suze Vaes

Suze Vaes is per 1 januari 2024 benoemd als directeur Zorg Cluster Heerlen Noord en Maastricht bij Sevagram. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Monique Kavelaars

Monique Kavelaars is per 1 januari 2024 benoemd als lid raad van toezicht bij Ambiq. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.