Benoemingen

Update benoemingen mei 2024

Door talent zichtbaar te maken bevordert SER Topvrouwen de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Terug naar topvrouwen

Annelien Bredenoord

Annelien Bredenoord is door de raad van toezicht van Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) benoemd als voorzitter van het college van bestuur (CvB).


Bernadette Langius

Bernadette Langius benoemd als nieuw lid raad van commissarissen bij Holland Casino.


Ellen Kuppens

Ellen Kuppens is per 1 april 2024 benoemd tot lid raad van toezicht bij Instituut Verbeeten. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur Ten Oever, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Sandrien de Klerk

Sandrien de Klerk wordt met ingang van 1 mei 2024 benoemd tot directeur Financieel-Economische Zaken bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.


Ellen Dielissen

Ellen Dielissen is benoemd als Lid Raad van Toezicht bij Stichting kom Leren. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Rieken & Oomen, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Carina Hilders

Carina Hilders is per 1 augustus 2024 benoemd tot voorzitter Raad van Bestuur bij UMC Utrecht. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Roelie van Wijk-Russchen

ABP heeft bekendgemaakt dat Roelie van Wijk-Russchen is toegetreden tot het algemeen bestuur als niet-uitvoerend bestuurder.


Mariken Schoenmakers

Mariken Schoenmakers is op 17 april 2024 benoemd tot lid van de RvC van Total Care B.V. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Patricia Damen

Patricia Damen is benoemd tot VP Security Services bij KLM Royal Dutch Airlines. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Amrop, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Femke de Vries

De raad van toezicht van CROW heeft op 19 april besloten om Femke de Vries te benoemen als nieuw lid.

Annemarie Uleman

Annemarie Uleman is benoemd als commercieel directeur bij familiebedrijf Lamboo Dried & Deco. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Navigator Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Mirjam Huisman

Mirjam Huisman is benoemd tot nieuwe directeur-bestuurder bij Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF.


Marion van der Kolk

Marion van der Kolk is met ingang van 1 maart 2024 benoemd tot lid raad van toezicht bij SJG Weert. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Marieke Bouwman

Marieke Bouwman is met ingang van 1 mei 2024 benoemd tot directeur-bestuurder bij Kerkelijke Instelling Erfgoed Glorieux (KIEG). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Marjolijn Dölle

Marjolijn Dölle is met ingang van 1 mei 2024 benoemd tot Lid Raad van Toezicht bij Leviaan. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive-searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Elke Snijder

Elke Snijder start per 1 mei 2024 als Chief Financial Officer bij NSI. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Frederika Tielenius Kruythoff

Frederika Tielenius Kruythoff is met ingang van 1 April benoemd als bestuurslid van het in Belgie beursgenoteerde bedrijf Wereldhave Belgie.


Chantal Roest

Chantal Roest is benoemd tot lid raad van commissarissen bij Waterweg Wonen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Whyz, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Lieke Poot

Lieke Poot is met ingang van 1 augustus 2024 benoemd tot Chief Medical Officer (CMO) en lid raad van bestuur van Treant. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Odgers Berndtson, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Dike Sialino

Dike Sialino zal op 15 augustus 2024 van start gaan als de nieuwe directeur Auditdienst bij UWV.

Angelique Drabbels

Angelique Drabbels is benoemd als Directeur-bestuurder bij Vincent Depaul. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Rieken & Oomen, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Janneke Gökemeijer

Janneke Gökemeijer is per 1 mei 2024 benoemd als HR Directeur bij Partou Nederland. Janneke heeft een veelzijdige carrière opgebouwd bij onder andere KLM Group en Stedin Groep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Madelon de Wilde

Madelon de Wilde is met ingang van 1 juli 2024 benoemd tot Lid Raad van Toezicht voor het Martini Ziekenhuis. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Laïla Abid

Laïla Abid is met ingang van 1 mei 2024 benoemd tot lid Raad van Toezicht voor het Rijksmuseum van de Oudheden. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.