Benoemingen

Update benoemingen januari 2024

Door talent zichtbaar te maken bevordert SER Topvrouwen de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Terug naar topvrouwen

Dieuwke Moerman

Dieuwke Moerman start per 1 Januari 2024 als Chief Commercial Officer Nederland bij Atalian, een leidend bedrijf in Facility Services. De benoeming is tot stand gekomen door bemiddeling van Signium, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit en inclusiviteit in de boardroom.


Debby Slofstra

Debby Slofstra start per 1 januari 2024 als Chief Operating Officer bij Unica, met ruim 3.700 medewerkers een van de grootste technisch dienstverleners van Nederland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Marieke de Jong

Met ingang van 1 januari 2024 is Marieke de Jong toegetreden als lid van de Raad van Toezicht bij Viattence. De Jong zal zich voornamelijk richten op de portefeuille Mens en Organisatie (HR).


Martine Nipshagen

Martine Nipshagen is per 1 december 2023 benoemd tot COO bij Corius.


Coba Anninga

Coba Anninga is met ingang van 1 januari 2024 benoemd als voorzitter raad van toezicht bij Accare. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Talent & Performance, en executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom. Daarnaast is zij benoemd als lid raad van toezicht/kwartiermaker bij stichting Ommeriek, een onderwijsorganisatie dat is ontstaan uit een fusie tussen twee onderwijsorganisaties.


Inge de Wit

Inge de Wit, nu voorzitter raad van bestuur bij Streekziekenhuis Koningin Beatrix, is met ingang van 1 maart 2024 benoemd voorzitter raad van bestuur bij Ikazia Ziekenhuis Rotterdam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Marlies Jansen

Marlies Jansen, nu directeur a.i. bij HagaZiekenhuis, is met ingang van 1 februari 2024 benoemd tot lid raad van bestuur bij Franciscus Gasthuis & Vlietland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Willemijn Helmich

Willemijn Helmich is met ingang van 1 januari 2024 benoemd tot Lid Raad van Toezicht bij MOC 't Kabouterhuis. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Esther Schepers

Esther Schepers is met ingang van 1 januari 2024 benoemd als Lid Raad van Toezicht bij SWV Passend Onderwijs PO 31-02 Midden-Limburg. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van K+V, een executive searchbureau binnen de zorg, onderwijs en (semi)publieke organisaties dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Debby Dacier

Debby Dacier is met ingang van 1 maart 2024 benoemd tot bestuurder bij HIJN scholengroep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Tineke Zweerd

Tineke Zweerd is met ingang van 1 januari 2024 benoemd tot lid Raad van Commissarissen bij Duwo. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Tessa van den Ende

Per 1 januari 2024 wordt Tessa van den Ende lid van de Raad van Commissarissen van zorgverzekeraar ONVZ. Vanaf maart 2024 zal zij er voorzitter worden. Zij heeft sinds 2023 een eigen boetiek advocatenkantoor, ZO advocaten, gespecialiseerd in zorg en onderwijs. Als toezichthouder is Tessa onder andere actief als voorzitter van de Raad van Toezicht bij het BovenIJ Ziekenhuis en als vicevoorzitter bij de Raad van Toezicht van Basalt Revalidatie. Deze bemiddeling kwam tot stand door Chasse Executive Search.


Martine de Visscher

Martine de Visscher is per 1 januari 2024 benoemd als Strategic Product Lead bij SOUS.


Heleen Bakker

Heleen Bakker wordt directeur-generaal Europese samenwerking bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht op voorstel van minister De Jonge van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat najaar 2024 in.


Lisa Janssen

Lisa Janssen is benoemd tot lid Raad van Toezicht bij Almeerse Scholen Groep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Yvette Huige

Yvette Huige is met ingang van 1 februari 2024 benoemd tot lid Raad van Toezicht bij Zuidwester. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Jacqueline Prins

Jacqueline Prins, algemeen directeur/algemeen secretaris Sociaal-Economische Raad, is met ingang van 15-12-2023 benoemd tot Commissaris bij Havenbedrijf Rotterdam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Heidrick & Struggles, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Alineke van den Berge-Blindenbach

Alineke van den Berge-Blindenbach is per 1 december 2023 benoemd tot lid Raad van Commissarissen bij Arbo Unie. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Marjolein Brüning

Marjolein Brüning is met ingang van 1 januari benoemd tot bestuurder bij De Sociale Maatschap.De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Bosman & Vos, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Esther van Berkel

Esther van Berkel is per 1 maart 2024 benoemd als de nieuwe Faculteitsdirecteur van de Tilburg School of Catholic Theology van Tilburg University. Eerder was Esther Director of Studies van het Language Institute Regina Coeli. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Thecla Bodewes

Thecla Bodewes, DGA bij Thecla Bodewes Shipyards B.V., is met ingang van 15-12-2023 benoemd tot Commissaris bij Havenbedrijf Rotterdam.De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Heidrick & Struggles, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Gerrien Anbeek

Gerrien Anbeek is benoemd tot lid van de raad van toezicht bij Stichting Allegoeds. Haar aandachtsgebied is Personeel & Organisatie en zij wordt tevens voorzitter van de Remuneratie Commissie.


Katja Pahnke

Katja Pahnke is met ingang van 1 januari 2024 benoemd tot lid Raad van Toezicht voor Archipel. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Anouk de Jong

Anouk de Jong start per 1 februari 2024 als CFO bij Centrum for Human Drug Research (CHDR). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.


Wilma Martens – de Koning

Wilma Martens – de Koning is met ingang van 1 januari 2024 benoemd tot lid Raad van Commissarissen voor DSW. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom. fotograaf Inge Hoogland


Ageeth Bijl

Ageeth Bijl start per 1 april 2024 als lid Raad van Bestuur voor de Adelante Zorggroep.
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.