Meer dan 400 ondertekenaars voor Charter Diversiteit na ondertekening tijdens charterbijeenkomst

24 werkgevers hebben vandaag het Charter Diversiteit ondertekend tijdens een bijeenkomst van SER Diversiteit in Bedrijf en T-Mobile in Den Haag. Het Nederlandse Charter bereikt hiermee een mijlpaal: het telt nu meer dan 400 ondertekenaars.

Groepsfoto ondertekenaars charter diversiteit tijdens bijeenkomst personeelstekort © Daniel Verkijk

Op de foto vertegenwoordigers van de nieuwe charterondertekenaars. In willekeurige volgorde: Maes & Lunau,Significant Groep, Headfirst, TNG Staffing, Bisnez, De Staffing Groep (DSG), Freedom Internet, SparkOptimus, Civilion, Sunrock, Duitsland Instituut Amsterdam, ROM InWest, Gitp BV, Professional Partners, Springbok, SKVR, The Hague Partners, MOJO, Pakt, CPM Benelux ABFM, Hero, Morgens, De Beroepentuin, DDB Unlimited.

De ondertekenceremonie vond plaats tijdens de Charterbijeenkomst Personeelstekort? Zo werf je waardevolle werknemers. Werkgevers gingen hier met elkaar in gesprek over onder meer de aanpak van dit tekort door middel van meer diversiteit en inclusie op hun werkvloeren. Minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid), Søren Abildgaard (CEO T-Mobile Nederland) en Jacco Vonhof (voorzitter MKB Nederland) hielden tijdens de bijeenkomst keynote speeches en toespraken.

Meerwaarde

T-Mobile, charterondertekenaar sinds september 2022, verwelkomde voor de ondertekening vertegenwoordigers van bedrijven als MOJO en De Beroepentuin in het hoofdkantoor van het telecombedrijf. Deze bedrijven zien diversiteit en inclusie als meerwaarde voor hun bedrijf en zeggen met het ondertekenen van het Charter Diversiteit toe dat zij strategische middelen zullen inzetten om dit op de werkvloer te bevorderen.

Harry van de Kraats, dagvoorzitter en voorzitter van de Raad van Advies van SER Diversiteit in Bedrijf, overzag de ondertekenceremonie. “Ik ben blij dat het Charter Diversiteit zo in de belangstelling staat”, zei Van de Kraats. “Het is een mooi initiatief dat inmiddels honderden bedrijven in staat stelt om samen gestructureerd te werken aan verbetering van participatie van verschillende doelgroepen in onze samenleving. Het is belangrijk dat we hiermee doorgaan, want alleen dan kunnen we toegroeien naar een echt inclusieve arbeidsmarkt.”

Na vandaag staat het totaal aantal ondertekenaars van het Charter Diversiteit op 415. Binnen zes maanden na ondertekening dienen de vandaag aangesloten partijen een Plan van Aanpak in waarin zij hun diversiteits- en inclusiebeleid omschrijven en hieraan doelen koppelen. Jaarlijks rapporteren ze over de voortgang van hun inzet.

--

Serieus werk maken van meer diversiteit en inclusie op de werkvloer? Sluit je dan kosteloos aan bij het Charter Diversiteit. Je ontvangt ondersteuning en toegang tot een relevant netwerk. Meer dan 400 Nederlandse en 12.000 Europese ondertekenaars gingen je voor. Klik op de link voor meer informatie.