Diversity Day 2023: Welke impact maak jij op de werkvloer?

In een tijd waarin meer mensen zich bewust worden van diversiteit en inclusie, is het van belang dat ook bedrijven en organisaties actief betrokken zijn bij het bevorderen van een diverse samenleving. Een effectieve manier is door deel te nemen aan Diversity Day, een jaarlijks terugkerend evenement dat bedrijven de gelegenheid biedt hun toewijding aan diversiteit en inclusie te laten zien.

Twee mensen schudden elkaars hand © Shutterstock
Voor de vijfde keer vieren we Diversity Day op de eerste dinsdag van oktober. Dit jaar is dat dinsdag 3 oktober. Op deze dag draait alles om diversiteit en inclusie op de werkvloer. Het is een dag waarop bedrijven en organisaties de gelegenheid krijgen om activiteiten te organiseren die diversiteit in al zijn vormen benadrukken. Of het nu gaat om het delen van verhalen, het organiseren van trainingen, of het vieren van verschillende culturen, Diversity Day biedt een platform om diversiteit te vieren.

Deelnemen

Als bedrijf heb je volledige vrijheid bij het bepalen van je activiteit(en). Je kan interne of externe evenementen organiseren, fysiek of digitaal. De belangrijkste vereiste is dat de activiteiten gericht zijn op het benadrukken en vieren van diversiteit. Denk bijvoorbeeld aan een interactieve workshop die de bewustwording vergroot over diversiteit en inclusie in jouw werkomgeving. Of organiseer een cultuuruitwisseling waarin je medewerkers aanmoedigt om hun diverse achtergronden te delen.

Door met je bedrijf mee te doen aan Diversity Day toon je je betrokkenheid bij het creëren van een inclusieve werkomgeving waarin alle medewerkers worden gewaardeerd en gerespecteerd. Bovendien kan deelname aan Diversity Day een positieve invloed hebben op het imago van je bedrijf en kan het bijdragen aan het aantrekken van diverse talenten.

Aanmelden

Om te weten welke bedrijven en organisaties meedoen, moedigen we je aan om je activiteiten aan te melden. Zo kunnen we nog beter inspelen op de behoeften van deelnemers in de toekomst. Bij aanmelding krijg je direct gratis toegang tot de digitale Diversity box. Hierin vind je onder andere de Diversity Day Game en communicatiemateriaal om deze nationale feestdag onder de aandacht te brengen.