Meld je aan voor het Ontwikkeling Telt Festival!

De Rijksoverheid en de SER organiseren ook dit jaar het Ontwikkeling Telt Festival! Het congres voor iedereen die zich inzet voor betere basisvaardigheden en een leven lang ontwikkelen. Het Ontwikkeling Telt Festival kent een uitgebreid programma met interessante sprekers, hieronder lichten we alvast een tipje van de sluier op. Wil je erbij zijn? Aanmelden is nu mogelijk.

Ontwikkeling Telt Festival 2022 © SER

Hybride festival

Het festival bestaat dit jaar uit een online bijeenkomst op 22 september en een fysieke bijeenkomst op 13 oktober in Den Haag. De online dag wordt afgetrapt door Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland. Hierna kan gekozen worden uit een divers aanbod van ruim 40 deelsessies waarin professionals hun kennis en ervaring delen.

Zo staat er op deze dag een workshop van de SER op het programma over de Monitor Leercultuur, in samenwerking met TNO en SBB. Ook kunnen deelnemers meer leren over de toepassing van een gemeenschappelijke skillstaal in de sessie van CompetentNL. Verder laten samenwerkingspartijen uit de regio Twente zien hoe leven lang ontwikkelen via een integrale aanpak op de agenda gezet kan worden. En vertelt Ben Hoogendam meer over de succesvolle samenwerking binnen de 35 Regionale mobiliteitsteams (RMT’s).

Meer informatie en aanmelden

Benieuwd wat er nog meer op het programma staat tijdens het Ontwikkeling Telt! Festival? Het programma van de online dag met ruim 40 sessies is vanaf nu te vinden op de website. Het programma van de fysieke dag wordt eind augustus bekendgemaakt. Aanmelden voor beide dagen is nu al mogelijk.

Skillsgerichte arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt verandert snel en daardoor wordt er steeds meer gevraagd van werkzoekenden, werkenden en werkgevers. Niet alleen een diploma is tegenwoordig van belang, maar ook welke vaardigheden, competenties, kennis en bekwaamheid je met je meebrengt. lees alles over de skillsgerichte arbeidsmarkt op deze pagina.

Eigen regie

Zelf de regie nemen over je loopbaan wordt steeds belangrijker. Werk verandert, werk verdwijnt en er komt nieuw werk bij. Het is daarom noodzakelijk dat werkenden zich blijven ontwikkelen. Een belangrijke randvoorwaarde is dat mensen zelf nadenken over hun mogelijkheden en tijdig stappen zetten. Lees alles over eigen regie op onze themapagina.