Gratis doorleren op mbo scholen stimuleert leven lang ontwikkelen

Werkzoekenden in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe kunnen gratis een mbo opleiding volgen. Het samenwerkingsverband Het Noorden Leert Door heeft een half miljoen euro subsidie beschikbaar voor het stimuleren van deelname aan de mbo-opleidingen in de regio. Het Noorden Leert Door is een samenwerking van VNO-NCW, MKB Noord, acht mbo-instellingen en arbeidsmarktregio’s in de aangesloten provincies.

Doorleren op mbo scholen © Shutterstock

Leven lang ontwikkelen

Het aanbod bestaat uit 128 opleidingen van maximaal één studiejaar. In de toekomst wil het samenwerkingsverband dit aanbod verruimen naar 160 opleidingen, voornamelijk in de zorg, bouw en zakelijke dienstverlening. Enkele tientallen mensen hebben zich al aangemeld. Het programma heeft voor ongeveer 500 deelnemers de ruimte. Met het gratis opleidingsaanbod wil Het Noorden Leert Door de aansluiting op kansrijke beroepen in de regio vergroten.

Kosteloos leren en ontwikkelen

Ben je zelf op zoek naar gratis scholing en ontwikkeling? Bekijk dan de webpagina Kosteloos leren en ontwikkelen van de actie-agenda Leven Lang Ontwikkelen voor een uitgebreid aanbod van opleidingen en cursussen.

Leven lang ontwikkelen

Hoe kun je jezelf ontwikkelen? De SER werkt aan een actie-agenda om initiatieven voor leven lang ontwikkelen aan te moedigen en te helpen. In deze tijd blijkt des te meer hoe belangrijk dit is.