Benoemingen

Update benoemingen juni 2023

Door talent zichtbaar te maken bevordert SER Topvrouwen de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Terug naar topvrouwen

Annemarie Manger  

Annemarie Manger is benoemd tot Head of Aramis team. De benoeming kwam tot stand oor bemiddeling van Spencer Stuart, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Annemarie Zandvliet  

Annemarie Zandvliet is met ingang van 1 juni 2023 benoemd als CPO bij Eneco. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Annette Wolthers 

Annette Wolthers is met ingang van 1 juni 2023 benoemd tot lid college van bestuur bij Stichting Openbaar Onderwijs Spaarnesant. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Astrid Bunt   

Astrid Bunt is met ingang van 1 juli 2023 benoemd tot directeur Productie Zuid bij Enexis. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Barbara Duganier   

Arcadis heeft bekendgemaakt Barbara Duganier te hebben benoemd tot lid van de raad van commissarissen voor een periode van vier jaar.

Christel Portegies 

Christel Portegies is met ingang van eind april 2023 benoemd tot Lid Raad van Toezicht bij het Nationaal Restauratiefonds. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Els Kamphof   

Els Kamphof is benoemd als bestuurder Wholesale & rural in de groepsdirectie van Rabobank.

Esther Talboom  

Esther Talboom is per 1 oktober 2023 benoemd tot COO Cure Zuyderland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Floor Felten

Floor Felten, Director Service bij Tata Steel is met ingang van eind april 2023 benoemd tot Voorzitter raad van toezicht bij het Nationaal Restauratiefonds. De benoemingen kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Geertje van Hooijdonk   

Geertje van Hooijdonk wordt per 15 augustus 2023 benoemd tot directeur en plaatsvervangend directeur-generaal bij het directoraat-generaal Natuur en Visserij van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Houke Klomp    

Houke Klomp is met ingang van 1 augustus 2023 benoemd tot lid raad van bestuur bij Noordwest Ziekenhuisgroep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Odgers Berndtson, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Juliette Bouw 

Juliette Bouw, is met ingang van 1 juni benoemd tot Bestuurder bij Onderwijsgroep Galilei.
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van K+V, een executive searchbureau binnen de zorg, onderwijs en (semi)publieke organisaties dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Kitty van der Heijden    

Kitty van der Heijden wordt Deputy Executive Director, met als rang Assistent Secretary General, bij het United Nations Children’s Fund (UNICEF).

Kobien Mijland    

Kobien Mijland is met ingang van 23 juni 2023 benoemd tot lid raad van commissarissen voor AT Osborne. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Laura Nuhaan 

Laura Nuhaan is benoemd als CEO Eviden Netherlands- Head of Industry PS&D and HLS Eviden – Northern Europe & APAC.

Marjet van Zuijlen   

Marjet van Zuijlen is benoemd tot voorzitter van de nieuw op te richten Raad van Advies van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs. Marjet van Zuijlen is toezichthouder bij een aantal organisaties, waaronder woningcorporatie Portaal, De Haagse Hogeschool, GGZ-instelling Parnassia Groep, Rijksdienst voor het Wegverkeer en Stichting Internet Domeinregistratie Nederland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Natasja Feijen    

Natasja Feijen is met ingang van 8 mei 2023 benoemd tot bestuurder bij Trema kinderopvang en welzijn. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Rosa van Erkelens 

Rosa van Erkelens is per 26 juni 2023 benoemd als directeur van de gemeente Nijmegen. Samen met de gemeentesecretaris vormt zij de directie. Rosa heeft een bestuurskundige achtergrond en is een ervaren manager. Zij heeft onder andere diverse leidinggevende functies bekleed bij de Belastingdienst. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Castanho Selectie & Advies. Castanho ondersteunt de diversiteitsdoelstelling binnen het publieke domein.

Wilma Steehouwer  

Wilma Steehouwer is met ingang van 1 mei 2023 benoemd tot lid raad van toezicht voor Zorggroep Ter Weel. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Femke de Vries  

ABN Amro heeft op 17 mei bekendgemaakt voornemens te zijn Femke de Vries per 29 juni 2023 te benoemen tot lid van de raad van commissarissen.

Gitte van Haaren  

ABN AMRO heeft bekend gemaakt dat Gitte van Haaren per 1 augustus 2023 zal aantreden als de nieuwe CEO ABN AMRO Hypotheken Groep B.V.

Jonita Venetiaan    

Jonita Venetiaan start per 1 juni 2023 als lid van de Raad van Toezicht van Lucas Onderwijs, één van de grootste schoolbesturen van Nederland op het gebied van het funderend onderwijs. Als toezichthouders heeft Jonita de nodige ervaring opgedaan, onder andere bij Univé Zuid-Nederland en de Haagse stichting Voorall. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Katja ten Cate    

Katja ten Cate, adviseur Ethiek en Ontwikkeling bij het Expertisecentrum Euthanasie (EE), is met ingang van 1 april 2023 benoemd tot comitélid bij het Nationaal Comité advies dierproevenbeleid (NCad). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Suzanne van Niekerk   

Suzanne van Niekerk is per 1 mei 2023 benoemd als Chief Human Resources Officer (CHRO) van ABN AMRO.

 

 

 

Dagmar Enklaar   

Dagmar Enklaar-Peters is met ingang van 1 juni 2023 benoemd als lid raad van bestuur bij Deloitte.