Benoemingen

Update benoemingen mei 2023

Door talent zichtbaar te maken bevordert SER Topvrouwen de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Terug naar topvrouwen

Jolanda Poots-Bijl   

Ahold Delhaize is voornemens Jolanda Poots-Bijl voor te dragen voor benoeming als cfo en lid van de raad van bestuur.

Nathaly Boelhouwer 

Nathaly Boelhouwer is per 2 mei 2023 toegetreden tot de raad van commissarissen van Univé Dichtbij en zal daar tevens voorzitter van de renumeratie commissie worden. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Colourful People, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Christa Wintjes    

Christa Wintjes is met ingang van 7 maart 2023 benoemd tot lid raad van toezicht bij Pro College regio Nijmegen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Cis Marring    

Cis Marring is met ingang van februari 2023 benoemd tot lid raad van toezicht – governance voor Het Nederlands Pensioenfonds. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Cynthia Pique 

Cynthia Pique is met ingang van 1 juni benoemd tot Bestuurder van CJG Rijnmond
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Bosman & Vos, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Danielle van der Sluijs 

Danielle van der Sluijs is met ingang 17 van april 2023 benoemd tot lid raad van commissarissen voor Witteveen+Bos. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Dienke Bos  

Dienke Bos is met ingang van 1 juni 2023 benoemd tot directeur-bestuurder bij MIND.
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Aardoom & de Jong, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Everien Slijkhuis        

Everien Slijkhuis is met ingang van 17 april 2023 benoemd tot lid raad van commissarissen voor Kendrion. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Fancy van de Vorst       

Fancy van de Vorst is toegetreden tot het algemeen bestuur van Universiteitsfonds Limburg-SWOL.

Fauzia Mahomed Radja 

Fauzia Mahomed Radja is benoemd lid raad van toezicht lid bij Digital Playground.

Geesje Duursma 

Geesje Duursma is per 1 september 2023 benoemd tot voorzitter raad van commissarissen van Zevenwouden. Als commissaris wil zij zich inzetten voor lange termijn waardecreatie, continuïteit en maatschappelijke impact van Zevenwouden

Glenda Raap 

Het bestuur van de Nederlandse vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) heeft op 20 april 2023 Glenda Raap als nieuwe voorzitter benoemd.

Ine Frings    

De holdingdirectie van Simac Techniek NV wordt per 1 mei 2023 uitgebreid met Ine Frings. Zij was tot nu toe partner bij Boer & Croon Executive Management. Als board member gaat Ine vanuit de holding een aantal van de in totaal 18 werkmaatschappijen aansturen. Simac is voornamelijk actief in de Benelux en Midden-Europa en ondersteunt grote en middelgrote organisaties bij het inzetten van IT en technologie.

Irene Geeve-Pezier     

Irene Geeve-Pezier is met ingang van maart 2023 benoemd tot director/Partner bij de ACE Company. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Iris Hendriks         

Iris Hendriks is met ingang van april 2023 benoemd tot trainee raad van toezicht voor Mijzo. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Janet van Kuilenburg  

Janet van Kuilenburg is met ingang van april 2023 benoemd tot lid raad van toezicht voor de Archipel Groep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Janneke Brink-Daamen 

Janneke Brink-Daamen zal op 1 september 2023 toetreden tot de Raad van Bestuur van Baker Tilly.

Kim Smit  

B&S Group S.A. (“B&S”, Amsterdam beurs ticket BSGR) is voornemens Kim Smit in de AGM van mei 2023 te benoemen tot onafhankelijk lid van de RvC van en voorzitter van de audit commissie.

Kjille Lammertsma   

Kjille Lammertsma is per 19 april 2023 benoemd tot directeur Zorgverzekeringen bij het directoraat-generaal Langdurige Zorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

 

Liane Vlaskamp 

Liane Vlaskamp wordt per 1 september 2023 de nieuwe algemeen directeur van de NBA.

Liesbeth van Tongeren    

Liesbeth van Tongeren is per 24 april 2023 benoemd als lid van de Raad van Commissarissen van Oost NL, de ontwikkelingsmaatschappij van Oost-Nederland. Liesbeth is op dit moment zelfstandig adviseur en toezichthouder. Eerder was zij onder andere wethouder van de Gemeente Den Haag, lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal en algemeen directeur van Greenpeace. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Mariska Roeters         

Mariska Roeters is met ingang van 1 februari 2023 benoemd tot lid raad van toezicht voor de Landstede Groep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marlies van Elst    

Marlies van Elst is met ingang van 13 april 2023 benoemd tot voorzitter raad van toezicht NHF voor DMFCO. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Medy van der Laan 

Medy van der Laan is benoemd als lid raad van commissarissen van Schiphol.

Nieke Martens      

Nieke Martens is met ingang van 1 mei 2023 benoemd als CFO bij Vitens. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Petra de Bie     

Petra de Bie start met ingang van 1 juni 2023 als Group Compliance Officer bij de Coöperatie VGZ. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Phaedra Kortekaas   

Phaedra Kortekaas is met ingang van 1 mei 2023 benoemd tot managing director Benelux bij SAS.

 

Sabrina Franken- van Velzen 

Sabrina Franken- van Velzen, is met ingang van 1 juni 2023 benoemd tot bestuurder bij Pré Wonen.De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Aardoom & de Jong, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Sietske Klein - de Jong     

Sietske Klein-de Jong is met ingang van1 mei 2023 benoemd tot Secretaris/directeur bij Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van K+V, een executive searchbureau binnen de zorg, onderwijs en (semi)publieke organisaties dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Sofie Cammers 

Sofie Cammers is per 1 april 2023 benoemd als executive vice president Meat bij Marel (https://marel.com). In deze rol is Sofie eindverantwoordelijk voor de Business Unit Meat en het versterken van de positie van Marel als wereldleider binnen de vleesverwerkende industrie. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van DHR Global.

Tamara Ertner     

Tamara Ertner start met ingang van 1 juni 2023 als tot Investor Relations Direcor bij Rheininvest. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Vanessa Gosselink-van Dijk 

Vanessa Gosselink-van Dijk is benoemd als algemeen directeur/ gemeentesecretaris voor de gemeente Heerlen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Castanho Selectie & Advies. Castanho ondersteunt de diversiteitsdoelstelling binnen het publieke domein.

Baukje ter Huurne      

Baukje ter Huurne is per 1 juni 2023 benoemd als Chief Marketing Officer bij NOC*NSF.
Zij is afkomstig van Coöperatie VGZ waar zij in de afgelopen 5 jaar als directeur commerciële klantontwikkeling verantwoordelijk was voor de consumentenmarkt. Met de benoeming van Baukje zet NOC*NSF een volgende stap in haar ambitie om in 2032 het sportiefste land in de wereld te zijn. De benoeming is tot stand gekomen door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Adriana Esmeijer   

Adriana Esmeijer is per14 april jl benoemd ben tot voorzitter van de raad van commissarissen van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V.

Arlette Sprokkereef-Pons 

Arlette Sprokkereef-Pons, directeur bij Travire MTC, is per 1 mei 2023 benoemd als lid raad van toezicht bij PCBO Rotterdam-Zuid. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Caroline Oosterloo 

Caroline Oosterloo is benoemd als commissaris bij NWB Bank. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Spencer Stuart, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Guiny Kustner  

Guiny Kustner wordt met ingang van 1 juni 2023 directeur Informatiehuishouding bij de Justitiële Informatiedienst bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Helma Bongers-Janssen

Helma Bongers-Janssen, medisch manager Revalidatie bij Sint Maartenskliniek, is per 1 mei 2023 benoemd als lid raad van toezicht bij De Zorggroep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Ileen Purperhart   

Ileen Purperhart, bestuurslid bij bdKO, is benoemd als lid raad van toezicht bij Stichting Vonk. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Inge de Boer

Inge de Boer, nu directeur Van der Hoevenkliniek bij De Forensische Zorgspecialisten, is met ingang van 1 augustus 2023 benoemd tot voorzitter raad van bestuur bij De Forensische Zorgspecialisten. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Ingrid Hissink

Ingrid Hissink, directeur financiën bij Amsterdam UMC, is met ingang van 1 mei jl. benoemd tot lid raad van toezicht bij GGZ Noord-Holland Noord. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Iris Hinnen   

Iris Hinnen is per 1 april 2023 benoemd als bestuurssecretaris bij Beweging 3.0. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Bianca Seekles   

TBI Holdings heeft aangekondigd dat de raad van bestuur wordt uitgebreid. Bianca Seekles treedt op 1 september 2023 toe tot de raad van bestuur.

Kim Blom

Kim Blom, specialist Ouderengeneeskunde bij Stichting De Waalboog, is per 1 mei 2023 benoemd als lid raad van toezicht bij De Zorggroep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Laura Breuning     

Laura Breuning, psychiater bij Reinier van Arkel Groep, is benoemd als lid raad van toezicht bij Sint Jozefoord. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Laura van Goor

Laura van Goor, voorheen directeur behandelzaken divisie Klinisch Zuid en Hoogbeveiligde Keten Antes bij Parnassia Groep is met ingang van 1 mei jl. benoemd tot bestuurder zorg Antes bij Parnassia Groep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Manon de Groot   

Manon de Groot is per 1 juli 2023 benoemd als Chief Operating Officer Business Services bij KPMG. Ze start op 1 juli. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Spencer Stuart, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marlies Telgenkamp

Marlies Telgenkamp, lid raad van bestuur bij Groene Hart Ziekenhuis, is met ingang van 17 april jl. benoemd tot lid raad van toezicht – kwaliteit, veiligheid en innovatie bij GGzE. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Maroes Albers   

Maroes Albers, directeur-bestuurder bij Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO-ZK, is benoemd als lid raad van toezicht bij Stichting Vonk. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Nanda Kellij 

Nanda Kellij wordt per 1 mei 2023 directeur Materieel, Leefomgeving, Vastgoed & Duurzaamheid (MLVD) bij het ministerie van Defensie.

Astrid Boeijen     

Astrid Boeijen start met ingang van 1 juli 2023 als CEO bij Brightlands Chemelot Campus (BCC). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau die zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Steffie de Groot   

Steffie de Groot is per 1 januari 2023 benoemd tot manager pensioenbeheerder bij PFZW. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Wilma Franchimon   

Wilma Franchimon is met ingang van 15 april 2023 benoemd tot voorzitter raad van commissarissen bij DUWO. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Nüvit Kibaroglu 

Nüvit Kibaroglu is benoemd als lid raad van toezicht bij Zaan Primair. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Wideke Nijdam 

Wideke Nijdam is per 1 juni 2023 benoemd als voorzitter raad van bestuur bij Libra Revalidatie & Audiologie. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Mariët de Zwaan  

Mariët de Zwaan is benoemd als directeur Zuid-Nederland bij 's Heeren Loo. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Esther Cromheecke 

Esther Cromheecke is per 15 mei 2023 benoemd als directeur Wonen bij De Zorggroep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marjam Kräwinkel

Marjam Kräwinkel, nu directeur-bestuurder bij WoCom, is per 1 augustus 2023 benoemd tot bestuurder bij ORO. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marije Kool  

Marije Kool is benoemd als lid raad van toezicht bij Zaan Primair. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.