Terugblik op recente Topvrouw-benoemingen: “Via business development, strategie en M&A-rollen ben ik doorgegroeid naar managementposities”

De afgelopen tijd werden weer vele mooie benoemingen bekendgemaakt van topvrouwen uit de SER Topvrouwen-database. Wat betekent deze nieuwe aanstelling voor de topvrouwen in kwestie en welke weg hebben zij hiernaartoe bewandeld? We lichten hieronder een aantal van deze ervaringen uit.

benoemingen handdruk © Shutterstock

Astrid-Odile de Visser, Lid RvC Univé Stad & Land

Astrid Odile-de Visser Wat betekent deze benoeming voor jou?
Als commissaris bij Univé Stad & Land komen mijn ervaringen in de verzekeringssector en de zorg mooi samen. Voor Univé is maatschappelijke betrokkenheid en lokale verankering heel belangrijk. Het is niet voor niets een coöperatie waarbij de leden een zeer prominente rol hebben. Ik vind het bovendien nuttig mijn functies als commissaris te combineren met mijn werkzaamheden als bestuurder. Door beide rollen te kennen, heb je een grotere toegevoegde waarde.

Kun je een korte toelichting geven over de weg die je bewandeld hebt om deze positie te kunnen vervullen?
Ik heb een hybride achtergrond. Na mijn studie Internationaal recht in Leiden, heb ik zo’n tien jaar in het buitenland gestudeerd en gewerkt. Eerst een stage bij de Europese Commissie, vervolgens een Master in Business Administration aan IESE Business School in Barcelona en later als manager EU Sales & Marketing bij Coopers&Lybrand Europe - vanuit Brussel. Hierop volgde een periode van ongeveer tien jaar bij AEGON Nederland -met functies van marketing manager tot algemeen statutair directeur van één van de business units bij deze beursgenoteerde verzekeraar.

Mijn switch naar de zorg (eerst in de GGZ en daarna als bestuurder in de ouderenzorg) was een hele bewuste: het is een sector die geweldig in beweging is met veel kansen maar ook taaie vraagstukken. Onlangs ben ik gestart als algemeen directeur van Korian Nederland, onderdeel van een grote Europese beursgenoteerde zorgorganisatie. Daarnaast werd ik de afgelopen jaren voor een aantal toezichthoudende rollen gevraagd.

“Hoe mooi is het is om juist in deze complexe tijden dichtbij je klanten en medewerkers te zijn”

Welke ambitie heb je in deze nieuwe rol?
Hoe mooi is het om, juist in deze complexe tijden, heel dichtbij je leden/klanten en medewerkers te zijn - en vanuit een maatschappelijke drijfveer - zekerheid te bieden. Als commissaris bij Univé Stad & Land en binnen de bredere Univé-organisatie wil ik daaraan bijdragen.


Angelique van Hassel, Head of Benelux bij Heras

Angelique van Hassel Wat betekent deze benoeming voor jou?
Heras is de marktleider in terreinbeveiliging en heeft een zeer hoge naamsbekendheid. Dit is bijzonder voor een business-to-business bedrijf. Veiligheid is een enorm actueel thema. Daarom ben ik trots om dit mooie bedrijf in de Benelux te mogen vertegenwoordigen.

Kun je een korte toelichting geven over de weg die je bewandeld hebt om deze positie te kunnen vervullen?

Ik heb na mijn studie Technische Natuurkunde altijd met heel veel plezier bij verschillende technische bedrijven gewerkt. Gestart in een technische engineering rol, werd ik al snel nieuwsgierig naar wat deze technologie voor onze klanten kon betekenen en heb ik me verbreed naar het raakvlak tussen techniek en commercie. Geweldig om echt te snappen wat de uitdagingen van de klanten zijn en ze daarmee te helpen middels innovatieve technische oplossingen. Via business development, strategie en M&A-rollen ben ik vervolgens doorgegroeid naar managementposities. Als generalist houd ik van brede rollen. Daarom vind ik het mooi dat in mijn huidige functie bij Heras veel van mijn eerdere ervaringen samenkomen: van projecten tot producten en van commercie tot uitvoering.

“Geweldig om echt te snappen wat de uitdagingen van de klanten zijn en ze daarmee te helpen middels innovatieve technische oplossingen.”

Welke ambitie heb je in deze nieuwe rol?
Ik kijk graag vanuit klantperspectief naar onze interne organisatie. Hoe kunnen we bijvoorbeeld onze interne organisatie verder versimpelen, zodat onze medewerkers het optimale uit zichzelf kunnen halen. Zo hebben we bijvoorbeeld onze regiostructuur verder versterkt, om op die manier sneller en beter te kunnen inspelen op lokale klantwensen. Ik zie ernaar uit verder te mogen bouwen aan deze organisatie met zeer gedreven en betrokken collega’s.

 

Ook opgenomen worden in de SER Topvrouwen database? Meld je hier aan