Terugblik op recente Topvrouw-benoemingen: “Deze rol sluit naadloos aan bij mijn missie, een beter leven voor iedereen”

De afgelopen tijd werden weer vele mooie benoemingen bekendgemaakt van topvrouwen uit de SER Topvrouwen-database. Wat betekent deze nieuwe aanstelling voor de topvrouwen in kwestie en welke weg hebben zij hiernaartoe bewandeld? We lichten hieronder een aantal van deze ervaringen uit.

benoemingen handdruk © Shutterstock

Fatimazhra Belhirch, Directeur-Bestuurder Stichting UAF-gevluchte studenten

Fatimazhra Belhirch Kun je een reactie geven op deze benoeming?

“Met deze benoeming sta ik weer met mijn voeten in de klei, en wel bij een organisatie die zich al bijna 75 jaar inzet voor gevluchte studenten en professionals. Deze rol sluit naadloos aan bij mijn missie: een beter leven voor iedereen.”

Kun je een korte toelichting geven over de weg die je bewandeld hebt om deze positie te kunnen vervullen?

“Ik ben politiek en maatschappelijk betrokken opgevoed. Mijn ouders leerden mijn zussen en mij dat iedereen hetzelfde is en dezelfde kansen verdient. Al in mijn studententijd – tijdens mijn studie Rechten – vervulde ik verschillende bestuurlijke functies, daar is het zaadje gepland."

“Deze benoeming voelt als een logisch vervolg op het pad dat ik tot nu toe heb bewandeld”

"De afgelopen jaren werkte ik onder meer als toezichthouder, bestuurder, diplomaat en mensenrechtenverdediger in binnen- en buitenland, onder meer vijftien jaar bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. De rode draad door al deze activiteiten: impact. Deze benoeming voelt als een logisch vervolg op het pad dat ik tot nu toe heb bewandeld.”

Welke ambitie heb je in deze nieuwe rol?

“Daar kan ik kort over zijn. Als directeur van UAF kan ik samen met een team van betrokken en bevlogen medewerkers het verschil maken voor een deel van de 100 miljoen mensen die momenteel op de vlucht zijn. Deze mensen nemen hun talenten mee. Laten we ervoor zorgen dat bestuurders, politici en werkgevers ze een kans geven. Daarbij wil ik extra aandacht besteden aan vrouwen, bij hen zit veel onbenut potentieel.”


Petra Jansen op de Haar, COO Hiltermann Leasegroep Holding

Petra Jansen Wat betekent deze benoeming voor jou?

“Ik vind het erg leuk om actief te zijn in een sterk groeiend bedrijf. Bovendien is het erg interessant om voor een organisatie te werken met een grote professionele en kapitaalkrachtige aandeelhouder. Daar leer ik ook van. Daarnaast merk ik dat ik door mijn brede achtergrond veel kan bijdragen. Klantgericht digitaliseren en verbeteren vind ik erg leuk en daar ben ik bij Hiltermann volop mee bezig.”

Kun je een korte toelichting geven over de weg die je bewandeld hebt om deze positie te kunnen vervullen?

“Ik heb gedurende mijn carrière heel verschillende rollen vervuld. Vanwege mijn brede interesse heb ik zowel de Hoge Hotelschool als een studie Economie gedaan. Dat brede komt me nu erg van pas, omdat Hiltermann een stuk kleiner is en minder specialisten heeft om op te leunen. Enig nadeel wellicht, is dat ik door deze verscheidenheid in ervaring en opleidingsachtergrond carrière-technisch lastig te typeren ben - aangezien ik niet 10 keer hetzelfde gedaan heb."

“Ik ben lastiger te typeren, omdat ik niet 10 keer hetzelfde heb gedaan”

"Toch heb ik juist door die verscheidene ervaringen geleerd dat ik op mijn best ben in een rol waar ik bezig kan zijn met klantgericht leiderschap en het verbeteren van de organisatie. Met die reden heb ik recentelijk een post-master Customer Experience gevolgd - een vakgebied dat mij aanspreekt en nu van pas komt. Daarnaast kom ik uit een ondernemersfamilie en komt dat ondernemersgevoel nu ook weer een beetje terug in mijn nieuwe rol. Volgens mij heb ik dit alles bij Hiltermann gevonden en past deze nieuwe positie me heel goed.”

Welke ambitie heb je in deze nieuwe rol?

“Vanuit deze nieuwe rol wil ik Hiltermann helpen duidelijker op de kaart te komen, door onze beloftes concreet te maken en zichtbaar te maken in al onze processen. Daar waar grote bedrijven maatwerk vaak wegsnijden, is dat bij Hiltermann onze kracht. Echt meedenken met de ondernemer hoe het wél kan. Om deze kracht te behouden, ga ik zoeken naar een combinatie van automatiseren, robotiseren en de human touch. Schaalbaar, beheersbaar, maar wel bijzonder.”

 

Ook opgenomen worden in de SER Topvrouwen database? Meld je hier aan