STAP-budget voor scholing en ontwikkeling van start

Het STAP-budget, de subsidieregeling van maximaal € 1000,- per jaar voor werkenden en werkzoekenden is per 1 maart officieel van start. De subsidie kan gebruikt worden voor het volgen van een training, cursus of opleiding om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt.

STAP budget van start © Shutterstock

Met het STAP-budget wil de overheid werkenden en werkzoekenden stimuleren om meer eigen regie te nemen en zo hun positie op de arbeidsmarkt versterken. Daarnaast kan een training, cursus of opleiding ook zorgen voor meer uitdaging, salaris of plezier in het werk.

Tijdvakken

Het beschikbare budget wordt in 2022 verdeeld over vijf tijdvakken van twee maanden. Het eerste tijdvak waarbinnen STAP-budget kan worden aangevraagd, is maart-april. De daaropvolgende tijdvakken zijn: mei-juni, juli-augustus, september-oktober en november-december.

Meer informatie over STAP

Voor wie is dit budget beschikbaar? Betaalt de werkgever mee? Welke opleidingen vallen onder STAP? Hoe vraag je het STAP-budget aan? De antwoorden op al deze vragen zijn te vinden op hoewerktnederland.nl.

Regelingen en subsidies voor leven lang ontwikkelen

Naast het STAP-budget bestaan er ook nog veel andere regelingen voor leven lang ontwikkelen. De SER heeft al deze relevante regelingen en subsidies voor werkgevers, onderwijsinstellingen, bestuurders, werknemers en werkzoekenden op een rij gezet. Je vindt het overzicht op deze pagina.