Tijdschrift voor HRM in het teken van leven lang ontwikkelen

HR-professionals spelen een belangrijke rol bij het faciliteren van leren en ontwikkelen op de werkvloer. Daarmee wordt leven lang ontwikkelen een steeds belangrijker onderdeel van het werk van de HR-afdeling binnen organisaties. Het nieuwste themanummer van Tijdschrift voor HRM staat daarom volledig in het teken van leven lang ontwikkelen. De gastredactie bestond uit Yvonne Bernardt en Annemarie Knottnerus, beleidsmedewerkers van de Actie-agenda Leven Lang Ontwikkelen van de SER.

Tijdschrift voor HRM © Shutterstock

Leven Lang Ontwikkelen

In het Tijdschrift voor HRM wordt in verschillende artikelen stilgestaan bij het belang van leven lang ontwikkelen. Lees bijvoorbeeld over de bouwstenen voor een integrale leercultuur in het mkb, over het effectief matchen van werkzoekenden met een organisatie of over de beschikbare instrumenten voor loopbaanbegeleiding.

Naast deze artikelen, delen Yvonne Bernardt en Annemarie Knottnerus hun persoonlijke visie in een column. Hierin pleiten zij voor een gelijkwaardige positie van werkgever en werknemer met extra aandacht voor de oriëntatiefase. Lees hier de hele column.

Verder lezen

Op deze pagina vind je alle bijdragen over leven lang ontwikkelen van het Tijdschrift voor HRM.

Leven lang ontwikkelen

Hoe kun je jezelf ontwikkelen? De SER werkt aan een actie-agenda om initiatieven voor leven lang ontwikkelen aan te moedigen en te helpen. In deze tijd blijkt des te meer hoe belangrijk dit is.