Drie Topvrouwen vertegenwoordigd in 2023-editie van MT/Sprout Inclusive30

Businessplatform MT/Sprout lanceert vandaag de Inclusive30 van 2023, een lijst met dertig leiders die een bewezen bijdrage leveren aan een diverser en inclusief bedrijfsleven. Dit jaar mogen maar liefst 3 topvrouwen uit de SER Topvrouwen database zich tot de Inclusive30 rekenen.

inclusive 30 mt sprout
Nederlandse bedrijven hebben nog een enorme slag te maken om inclusief te worden en daarmee volop te kunnen profiteren van diversiteit. Leiders die voorgaan in diversiteit en inclusiviteit laten zien hoe de BV Nederland die slag kan maken. Daarom geeft MT/Sprout ze jaarlijks de Inclusive30 als podium.

De lijst bevat managers, ondernemers, experts en belangenbehartigers uit bedrijfsleven, kenniswereld en overheid. In de lijst van 2023 schitteren dit jaar meerdere Topvrouwen uit de SER Topvrouwen database. Zo ook Marguerite Soeteman-Reijnen - RvA-voorzitter SER Topvrouwen – en Janine Vos – eveneens lid van de RvA van SER Topvrouwen en tevens CHRO bij Rabobank. Daarbovenop mag ook Esma Choho - als pionier op het gebied van duurzaam leiderschap en de representatie van vrouwen in media, tech en ondernemerschap - zich tot de lijst rekenen.

Leiders

Naast topvrouwen uit de database steken ook andere impactvolle leiders hun kop boven het maaiveld uit voor meer inclusie in het bedrijfsleven. Zo ook HEMA ceo Saskia Egaz Reparaz en ondernemer Edson Sabajo, die het sneakermerk Patta opgericht heeft. Of Sander van ’t Noordende die zich als ceo van Randstad hardmaakt voor een gelijkwaardige werkvloer.

Experts

Ook invloedrijke experts staan op de lijst, onder wie Monique Pennings - Head Diversity and Inclusion NN Group en Caroline Zwaenepoel - global equality, diversity and inclusion leader IKEA. Andere experts leveren extern hun bijdrage aan meer inclusieve organisaties, zoals Sacha Martina – Your Talent Agency en Sennay Ghebreab – AI-wetenschapper Universiteit van Amsterdam. En Zoë Papaikonomou, onderzoeksjournalist en eigenaar van Diversity Media, die met haar kennis diversiteit en inclusie in bedrijven op een hoger plan brengt.

Campaigners

Daarnaast verdienen ook bij de overheid, maatschappelijke organisaties en belangenbehartigers mensen een plek op de lijst omdat ze het bedrijfsleven inclusiever helpen maken. Waaronder Ingrid Tappin, die zich als director inclusive leadership & culture bij Techleap zich inzet voor data-driven DEI.

Bekijk hier alle impactmakers uit de MT/Sprout Inclusive30 van 2023.

Totstandkoming Inclusive30-lijst
Naast eigen research heeft de MT/Sprout-redactie een oproep gedaan aan het publiek om kandidaten te nomineren. Ook gaven recruiters, belangenbehartigers, experts en consultancybureaus input. Om tot de ‘shortlist’ met 30 namen te komen, is de lijst voorgelegd aan een panel van personen die in verschillende rollen actief zijn op het gebied van D&I
.
 

Wat zijn de kansen en de risico’s van digitalisering?

Hoe zorgen we ervoor dat iedereen een goede plek houdt of krijgt in een samenleving die steeds digitaler wordt?

Aanmelden nieuwsupdate

Blijf op de hoogte van wat de SER doet rondom het thema digitalisering.