Doe mee aan de SER-Scriptieprijs: 2.000 euro voor beste masterscriptie

Studenten met een wo-masterscriptie of hbo-master scriptie in het werkveld van de SER, kunnen meedoen aan de SER Scriptieprijs. De winnaar krijgt een geldprijs van 2.000 euro, mag een dag meelopen bij de SER en maakt persoonlijk kennis met voorzitter Kim Putters.

Scriptieprijs 2024 © Shutterstock

Uit alle inzendingen worden drie studenten genomineerd. De overige twee genomineerden krijgen ieder 500 euro. Het gaat om een scriptie aan een masteropleiding aan een Nederlandse universiteit of hbo-opleiding, geschreven en beoordeeld tussen maart 2022 en maart 2024. Ook buitenlandse studenten kunnen inzenden. Op de SER-site staan de overige details over de inzendtermijn en voorwaarden.

Jury SER-Scriptieprijs

De juryleden die de inzendingen zullen beoordelen zijn:

  • Kim Putters (voorzitter SER)
  • Tuur Elzinga (voorzitter FNV, tevens vicevoorzitter SER)
  • Ingrid Thijssen (voorzitter VNO-NCW, tevens vicevoorzitter SER)

De inschrijving sluit op 28 februari 2024. De prijswinnaar wordt in het voorjaar van 2024 door de SER bekend gemaakt.

Vorige winnaar

De SER-Scriptieprijs werd in 2022 gewonnen door Julia Postmes met de scriptie ‘Respected physician in Syria, unemployed refugee in the Netherlands: An analysis of medically-educated Syrian refugees’ integration in the Dutch medical field‘. Haar scriptie geeft een heldere schets van het niet goed benutten van het potentieel van mensen die naar Nederland vluchten. Julia biedt daarbij inzichten voor een groter, breder probleem dat niet altijd zichtbaar is: hoe lastig het voor een buitenstaander kan zijn om te integreren door de ontoegankelijkheid van de Nederlandse systemen. In een korte video licht zij haar scriptie toe.