Minister van Gennip vol interesse voor SER-adviezen

Ook als demissionair minister is Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vol interesse voor de SER adviezen die zij op 10 juli in ontvangst nam.

Voorzitter Kim Putters, commissievoorzitter Steven van Eijck, Kitty Jong (FNV) en Jan-Pieter Daems (CNV) spraken met de minister Karien van Gennip © Dirk Hol

Voorzitter Kim Putters, commissievoorzitter Steven van Eijck, Kitty Jong (FNV) en Jan-Pieter Daems (CNV) spraken met de minister over de verdere toepassing van sociale innovatie en het belang van een nieuw arbostelsel. Beide adviezen werden in het voorjaar vastgesteld.

Ontwikkeling van werknemers en aandacht voor veiligheid

De minister onderschrijft het belang van sociale innovatie om de arbeidsorganisatie beter af te stemmen op de ontwikkeling van werknemers. Daarmee worden mensen meer betrokken bij hun werk. Dat is goed voor de werknemers en bevordert de arbeidsproductiviteit.
De minister vindt ook aandacht voor de arbeidsomstandigheden nog steeds dringend nodig. Anders dan veel mensen denken is er nog veel gevaarlijk werk in Nederland, zei de minister. Er zijn aanvullende maatregelen nodig zodat men de risico’s kent en kan beheersen op de werkvloer. Het stimuleren om meer werknemers een vast contract aan te bieden zal ook een positief effect hebben voor de arbeidsomstandigheden.
De minister wil met het kabinet naar manieren zoeken om zoveel mogelijk werkzaamheden zo goed mogelijk verder te brengen in de demissionaire periode. Ze verwelkomt daarbij de ondersteuning van de SER en zijn adviezen over deze dringende thema’s.