Ontwikkeling Telt Festival! keert terug

Na de succesvolle eerste editie in 2021 organiseren de Rijksoverheid en de SER, ook dit jaar weer het Ontwikkeling Telt Festival! Het congres voor iedereen die zich inzet voor betere basisvaardigheden en een leven lang ontwikkelen. Het festival bestaat dit jaar uit een online bijeenkomst op 22 september en een fysieke bijeenkomst op 13 oktober in Den Haag. Wil je bijdragen aan het programma? Dien je voorstel dan voor 23 mei in.

Ontwikkeling Telt Festival © SER

Thema’s

Op beide dagen staan deze drie thema’s centraal: ‘iedereen doet mee’, ‘samenwerken in een netwerk’ en de ‘veranderende arbeidsmarkt en samenleving’. Hoe zorgen we als overheid, onderwijs en bedrijfsleven voor een doorlopende leerlijn waarin de basisvaardigheden lezen, schrijven en rekenen, maar ook digitale vaardigheden een plek krijgen? Hoe kunnen we integraal samenwerken, elkaar versterken en het individu echt centraal stellen? En hoe stimuleren we mensen om meer eigen regie te nemen en zich om te scholen naar de sectoren waarin de tekorten het grootst zijn? Deze en nog veel meer vragen staan centraal tijdens het Ontwikkeling Telt Festival. Samen met experts en mensen uit de praktijk gaan we in gesprek over goede voorbeelden, relevant onderzoek en het oplossen van knelpunten. Het uitwisselen van kennis en ervaring staat centraal.

Voorstel indienen

Net als vorig jaar is het Ontwikkeling Telt Festival! ook dit jaar een editie voor en door de deelnemers. We zijn benieuwd naar jouw ervaringen en inspirerende voorbeelden op het gebied van basisvaardigheden en/of een leven lang ontwikkelen. Heb je wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd waarvan iedereen op de hoogte moet zijn? Wil je kennis uitwisselen in een actieve workshop? Of heb je een best practice die je graag met de rest van Nederland wil delen? Laat het ons weten en dien je voorstel vóór 23 mei in via de website van het Ontwikkeling Telt Festival!

Aanmelden

Wil je geen voorstel indienen maar wil je er wel bij zijn? Reserveer de data alvast in je agenda en meld je hier aan. Je kunt kiezen voor één van de dagen, of beide dagen. Deelname is gratis.