Verbeter je positie op de arbeidsmarkt met FutureLab

FutureLab, een programma van JobOn om digitale vaardigheden onder vijftigplussers te verbeteren, gaat vanaf 27 juni 2022 opnieuw van start! Met behulp van het programma krijgen werkenden en werkzoekenden de kans om hun positie op de arbeidsmarkt te versterken.

Futurelab © Futurelab

Uit onderzoek naar digitale inclusie blijkt dat een grote groep vijftigplussers beperkt digitaal vaardig is. Tegelijkertijd worden digitale vaardigheden onder invloed van automatisering en technologische ontwikkelingen steeds belangrijker op de snel veranderende arbeidsmarkt. Dankzij het FutureLab-programma krijgen vijftigplussers in drie online bijeenkomsten een kijkje in de veranderende digitale wereld. Samen met een coach wordt gewerkt aan een plan van aanpak om talenten verder te ontwikkelen en nieuwe baankansen te onderzoeken.

Over FutureLab

FutureLab is een programma van JobOn, een landelijke community van werkzoekenden. Het programma is onderdeel van het platform Vijftigplussers & Werk. Dit platform zet zich in voor de evaluatie, groei en opschaling van initiatieven die de positie van vijftigplussers op de arbeidsmarkt versterken.

Het programma wordt gesubsidieerd vanuit de Goldschmeding Foundation en uitgevoerd in samenwerking met de SER en I.AM Digital. Uit recent onderzoek onder deelnemers van de eerste editie bleek dat deelnemers nog meer handvatten nodig hebben om de stap naar een (nieuwe) baan te maken. Met de toevoeging van de dienstverlening van de nieuwe partner Eelloo staat er een nog completer programma klaar voor deelnemers die beperkt digitaal vaardig zijn.

Aanmelden

De bijeenkomsten voor de komende editie vinden plaats op 27 juni en 4 en 11 juli 2022. Lees meer over het programma en de aanmeldprocedure op deze pagina.

Ook werkgevers die geïnteresseerd zijn in bijscholing voor werknemers kunnen bij JobOn terecht. Neem voor meer informatie contact op met Josée Blanken, operationeel directeur van JobOn en projectleider van FutureLab middels een mail naar josee@jobon.nl.