Lancering SER Diversiteitsportaal voor betere man-vrouwverhouding in top bedrijfsleven

Op 31 januari lanceerden SER-voorzitter Kim Putters, PostNL CEO Herna Verhagen en Robbert Dijkgraaf, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) het SER Diversiteitsportaal. De opening van het portaal markeert een belangrijke stap voor het monitoren en verbeteren van de man-vrouwverhouding in de (sub)top van bedrijven.

Kim Putters en Herna Verhagen versturen de brieven Kim Putters en Herna Verhagen versturen de brieven | © Bart Maat

De SER ontwikkelde het diversiteitsportaal om bedrijven te ondersteunen bij de uitvoering van de nieuwe wet voor meer genderdiversiteit in de (sub)top van het bedrijfsleven.

5.000 brieven

De lancering vond plaats bij het hoofdkantoor van PostNL. Daar werd de eerste brief overhandigd aan Herna Verhagen, CEO van PostNL. Bij PostNL is diversiteit al jaren een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering.

SER-voorzitter Kim Putters en Herna Verhagen postten gezamenlijk de brieven aan de ruim 5.000 bedrijven die onder de streefcijferregeling vallen. Met deze brief kunnen bedrijven actief aan de slag met de streefcijferregeling.

Wet Ingroeiquotum en streefcijfers

Sinds 2022 is de wet ‘Ingroeiquotum en streefcijfers’ van kracht. Grote vennootschappen rapporteren vanaf 2023 aan de SER over de man-vrouwverhouding in de (sub)top, de streefcijfers en bijbehorende plannen van aanpak. De SER ondersteunt bedrijven bij de uitvoering van de wet.

Lancering SER Diversiteitsportaal voor betere man-vrouwverhouding (sub)top bedrijven

Diversiteitsportaal