Koningin Máxima lanceert online banenplatform RefugeeWork

Het platform koppelt werkzoekenden met een vluchtachtergrond aan werkgevers. Initiatiefnemers zijn VluchtelingenWerk Nederland en Start Foundation in samenwerking met SparkOptimus.

Mannen (met veiligheidskleding aan) aan het werk in fabriek met machines © Shutterstock

Kijk verder op het online platform RefugeeWork

Aanleiding voor het ontwikkelen van RefugeeWork is:

  • de uitdaging voor statushouders om deel te kunnen nemen aan het arbeidsproces,
  • de komst van grote groepen vluchtelingen uit Oekraïne waarvan een deel ook op zoek is naar werk en
  • de algemene krapte op de arbeidsmarkt in Nederland.

Wat is de rol van het RefugeeWork platform?

RefugeeWork is hét nationale platform dat werkgevers en werkzoekende vluchtelingen bij elkaar brengt, door een match te vinden op basis van vaardigheden. RefugeeWork faciliteert in het vinden van de juiste vacature of kandidaat en zorgt voor het eerste contact, waarna het vervolg via de standaardprocedures van bedrijven verloopt. Daarnaast omvat RefugeeWork duidelijke informatie omtrent regelgeving, subsidiemogelijkheden, en bijzondere zaken om rekening mee te houden, in de taal van de vluchteling.

RefugeeWork is het vervolg op het platform www.refugeehelp.nl dat Koningin Máxima op 18 maart dit jaar lanceerde tijdens een bezoek aan de aanmeldlocatie Haaglanden voor vluchtelingen uit Oekraïne.

Meer initiatieven

Er gebeurt veel rond de participatie van vluchtelingen. Onder het thema Werkwijzer Vluchtelingen op deze website vind je een overzicht van projecten en initiatieven op het gebied van (vrijwilligers)werk, opleiding en taal.