SER Jongerenplatform spreekt met kamerlid Jeanet van der Laan

Op 5 oktober spraken leden van het SER Jongerenplatform met D66-kamerlid Jeanet van der Laan over hun verkenning Veelbelovend. Jeanet van der Laan heeft na het lezen van de verkenning een plenair debat aangevraagd in de Tweede Kamer.

Leden van het SER jongerenplatform bezoeken Kamerlid Jeanet van der Laan (D66) ; vlnr: medewerker van Jeanet van der Laan, Jesse Wijlhuizen, Kimberly  Snijders, Jeanet van der Laan, Wouter Kloos, Sophie Odding © SER
Het SER Jongerenplatform publiceerde de verkenning Veelbelovend als vervolg op de verkenning ‘Hoge verwachtingen’ (2019). Het platform stelt vast dat de positie van jongeren in de afgelopen twee jaar is verslechterd. De mentale druk die jongeren ervaren is groter geworden, de woningmarkt is niet toegankelijk voor hen en de rekening van de klimaatcrisis wordt doorgeschoven naar komende generaties.

Samenhangende aanpak voor jongeren

De jongeren spraken met Van der Laan vooral over de noodzaak van een samenhangende aanpak voor jongeren, de ontwikkeling van een jeugdstrategie en de participatie van jongeren in besluitvormingsprocessen. Het Jongerenplatform kijkt uit naar de kabinetsreactie op Veelbelovend en het debat in de Tweede Kamer. En natuurlijk blijft het SER Jongerenplatform de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden.