Gevolgen ‘dubbele materialiteit’ voor bedrijven praktisch uitgelegd

De SER organiseerde samen met de Raad voor de Jaarverslaggeving en het ministerie van EZK een webinar over ‘dubbele materialiteit’ in het kader van de EU-duurzaamheidsrapportage (CSRD). Het webinar is nu terug te kijken.

Webinar dubbele materialiteit © SER

De zogenoemde ‘dubbele materialiteit’ is een van de kernconcepten van de European Sustainability Reporting Standards (ESRS), die invulling geven aan de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Het betekent dat een onderneming verantwoording af moet leggen over zowel de financiële impact van duurzaamheid op de onderneming als over de impact die het bedrijf heeft op mens en milieu in zijn omgeving. Vooral dat laatste is nieuw voor veel bedrijven. De CSRD is een Europese richtlijn voor duurzaamheidsrapportage, die 5 januari 2023 in werking is getreden

Het webinar gaat in op deze dubbele materialiteit met sprekers Simon Braaksma (Philips), Eva Eijkelenboom (VNO-NCW; Erasmus School of Law), Menno Huijgen (Heinen & Hopman) en Gerard van Santen (EY; Raad voor de Jaarverslaggeving). Fleur Meerman (SER) leidt het gesprek.

Bekijk hier het webinar.

Dit webinar is deel van een reeks webinars over CSRD en ESRS. Meer informatie en aanmelden op de eventpagina. Meer informatie over CSRD en ESRS op de pagina over wetgeving en duurzaamheidsrapportage.