Doe meer met taal - gratis programma’s passend bij de persoonlijke leerwens

Op 28 september heeft de Rijksoverheid de campagne "Doe meer met Taal" gelanceerd. Het hoofddoel van deze campagne is om mensen aan te moedigen zichzelf te blijven ontwikkelen, en daarmee bij te dragen aan duurzame inzetbaarheid in een wereld die voortdurend verandert.

© Shutterstock

Online kansen voor iedereen

Via de website www.doemeermettaal.nl kan je gratis online cursussen volgen of je kosteloos aanmelden voor cursussen in je eigen buurt. Deze website is een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Of je nu je e-mailvaardigheden wilt aanscherpen, handiger wil worden in formulieren invullen, of je kinderen wilt helpen met huiswerk; op de website vind je waardevolle informatie om verschillende vaardigheden te verbeteren.

De werkplek als centraal thema

Een van de centrale thema's in de campagne "Doe Meer met Taal" is 'Op het werk'. Hierbij draait alles om het verbeteren van vaardigheden die van pas komen op de werkvloer, zoals het schrijven van effectieve e-mails, (sollicitatie)brieven of berichten aan collega's. Via de website is het mogelijk om gratis online te oefenen, vanuit huis en op een tijdstip dat jou het beste uitkomt.

Ontdek meer