Working Positively: Samen naar een inclusieve werkomgeving voor mensen met hiv

Om stigmatisering aan te pakken en de werkomgeving voor mensen met hiv inclusiever te maken, lanceren IBM en SAP, samen met Aidsfonds en de Hiv Vereniging, op 29 november het initiatief "Working Positively Nederland. Bedrijven die op die dag de 'Working Positively’-verklaring ondertekenen, laten zien dat zij streven naar een stigmavrije, respectvolle en veilige werkomgeving voor mensen met hiv en andere chronische aandoeningen.

© Shutterstock
Dat meer bewustwording over hiv hard nodig is, blijkt uit de recentste cijfers van de Hiv Vereniging. In 2020 bleek uit onderzoek dat ondanks een afname van stigmatisering vergeleken met 2007, nog steeds één op de drie medewerkers met hiv stigma op de werkvloer ervaarde. Ze ondervonden nog steeds regelmatig vooroordelen, druk om hun hiv-status bekend te maken, roddels en een gebrek aan kennis onder leidinggevenden en vertrouwenspersonen. Vaak voelden ze zich daarom gedwongen om hun aandoening verborgen te houden, wat invloed kan hebben op prestatievermogen en stressniveau.

N=N: Niet meetbaar = Niet overdraagbaar

Dit terwijl Nederland sinds de aidsepidemie in de jaren tachtig enorme vooruitgang heeft geboekt in de behandeling en preventie van het virus. Medicatie heeft hiv veranderd in een chronische ziekte en mede dankzij verbeterde voorlichting zijn nieuwe diagnoses sterk verminderd. Begin 2022 waren er ruim 24.000 mensen met hiv in Nederland, waarvan de meerderheid succesvol wordt behandeld.

Daarnaast weten veel mensen niet dat als iemand met hiv een effectieve behandeling krijgt, het virus niet meer meetbaar is en daarom ook niet meer kan worden overgedragen. Dit noemen we: Niet meetbaar = Niet overdraagbaar. Dankzij hiv-medicatie kunnen mensen een gezond leven leiden en functioneren ze als ieder ander, ook in werksituaties.

Werkgevers nemen het voortouw

Werkgevers spelen een cruciale rol in het verminderen van stigmatisering en discriminatie op de werkvloer. Dit kunnen ze doen door goede voorlichting te geven, te luisteren naar medewerkers en respectvol gedrag te stimuleren. Ondertekenaars van Working Positively nemen hier het voortouw in. ING, Shell, Unilever, Salesforce en zijn vanaf het begin betrokken om dit initiatief onder de aandacht te brengen bij andere organisaties.

Onderteken de pledge!

Sluit je als bedrijf aan bij Working Positively Nederland en onderteken de 'Working Positively'-verklaring om bij te dragen aan een stigmavrije werkomgeving voor mensen met hiv en andere chronische aandoeningen! Door middel van proactieve voorlichting, dialoog, ondersteuning, het tonen van betrokkenheid en respect voor het recht op privacy maak jij het verschil. Voor meer informatie: bezoek de website van #WorkingPositively