Nieuwe aanvraagtijdvakken subsidies en Webinar Levenslang Ontwikkelen

Wil je als bedrijf investeren in de groei en ontwikkeling van je personeel? Hieronder vind je de nieuwe aanvraagtijdvakken voor subsidies die gericht zijn op levenslang ontwikkelen.

© Shutterstock

1. MDIEU voor bedrijven - Aanvraagperiodes: 2 april - 26 april 2024 en 2 september - 27 september 2024

De Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en eerder uittreden (MDIEU) biedt bedrijven de mogelijkheid om te investeren in het bevorderen van gezond en productief werken tot aan de pensioenleeftijd. Er is een beschikbaar budget van maar liefst €100 miljoen en een minimaal aan te vragen subsidiebedrag van €75.000. Alle informatie over deze regeling is hier te vinden.

2. Expeditie-regeling voor samenwerkingsverbanden tussen praktijk en onderzoek - Aanvraagperiode: 27 mei - 21 juni 2024

Met de Expeditie-regeling wil de overheid bestaande kennis op het gebied van duurzame inzetbaarheid of levenslang ontwikkelen stimuleren, zodat het beter toepasbaar is voor andere sectoren, bedrijven en organisaties. In totaal is er voor 2024 €18,5 miljoen beschikbaar. Alle informatie over deze regeling is hier te vinden.

3. SLIM voor Samenwerkingsverbanden van MKB-Bedrijven en Grootbedrijven in Seizoensectoren - Aanvraagperiode: 3 juni - 31 juli 2024

De Subsidieregeling Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in MKB-ondernemingen (SLIM) is bedoeld om MKB-bedrijven en grootbedrijven in seizoensectoren, zoals landbouw, horeca, te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun medewerkers. In totaal is er €17,5 miljoen beschikbaar voor samenwerkingsverbanden, en €1,2 miljoen voor grootbedrijven in seizoensectoren.

Meld je aan voor het Webinar

Op 25 april 2024 om 15:30 uur organiseren het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Katapult een Webinar om uitleg te geven over SLIM-regeling. Wil je deelnemen? Schrijf je hier in!