Deze werkgevers maken kans op de Techniek Inclusief Award 2024

Techniek Nederland, Wij Techniek en SER Diversiteit in Bedrijf hebben vandaag de genomineerden voor de allereerste Techniek Inclusief Award bekendgemaakt. In totaal maken zes werkgevers uit de technische installatiebranche kans op de prijs. Wie met de felbegeerde Awards naar huis gaan, wordt bekendgemaakt tijdens de VSK beurs in de Utrechtse Jaarbeurs op 7 februari 2024.

Banner voor Techniek Inclusief Award 2024

Een vakjury zal uit de genomineerden twee bedrijven uitkiezen die de award ontvangen voor hun activiteiten die hebben geleid tot een diverser personeelsbestand of een meer inclusieve werkomgeving. De kanshebbers zijn onderverdeeld in de categorieën ‘grote bedrijven’ en ‘middelgrote/kleine bedrijven’ vanwege de verschillen in aanpak.

De nominaties uit het mkb zijn:

  • NIYATA Academy - NIYATA Energy
  • Salland Tech Academy - Nijhof Groep
  • Van functies naar taken - Preworxs B.V.

De nominaties uit het groot bedrijf zijn:

  • Netwerkgroep Diversiteit - Breman Installatiegroep
  • Inventarisatie activiteiten middels SDG's - Hollander Techniek
  • Platform Unique - Unica

Aanmoedigen

Met de Techniek Inclusief Award willen Techniek Nederland, Wij Techniek en SER Diversiteit in Bedrijf bedrijven uit de technische installatiebranche aanmoedigen om stappen te zetten richting een meer diverse en inclusieve werkomgeving. “Uit onderzoek blijkt namelijk dat een grotere mate van diversiteit en inclusie op de werkvloer zorgt voor behoud van personeel”, zegt Soraya Arou-Gouya, projectmedewerker bij SER Diversiteit in Bedrijf. “Daarnaast wordt daardoor de werksfeer verhoogd, de samenwerking tussen collega’s verbeterd en presteert een bedrijf over het algemeen beter. Kortom: met een divers personeelsbestand is je bedrijf klaar voor de toekomst.”

Tijdens het evenement zullen de genomineerden een kijkje geven in hun vernieuwende activiteit en hun aanpak. Wil je nu al meer te weten komen over deze activiteiten en de award? Kijk dan op de webpagina van Techniek Nederland.

Deze award wordt mogelijk gemaakt door de Goldschmeding Foundation.