Charter Diversiteit groeit: dertien nieuwe ondertekenaars

Dertien organisaties en bedrijven hebben vandaag het Charter Diversiteit ondertekend voorafgaand aan een Charterbijeenkomst van SER Diversiteit in Bedrijf bij KPN in Amsterdam. Zij zeggen daarmee toe dat zij diversiteit en inclusie (D&I) als meerwaarde zien en strategische middelen zullen inzetten om D&I op de werkvloer te bevorderen.

Op de foto: dertien nieuwe ondertekenaars van Charter Diversiteit © Daniel Verkijk

Op de foto vertegenwoordigers van de volgende bedrijven en partijen: Brunel, COC, Dentsu, Evides, GroenLinks, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Medisch Spectrum Twente, Nederlandse Loterij, Olympia, Oxfam Novib, Provincie Overijssel, Save The Children, Vermaat.

De nieuwe ondertekenaars namen deel aan een ceremonie voorafgaand aan de Charterbijeenkomst Zo versterk je LHBTI+-inclusie op de werkvloer. SER Diversiteit in Bedrijf en KPN verwelkomden hen in het Amsterdamse kantoor van de telecomgigant.

Enorm inspirerend

Rolf van der Maas, beleidsmedewerker bij SER Diversiteit in Bedrijf, was nauw betrokken bij het organiseren van de ondertekenceremonie en sprak zijn waardering uit voor de nieuwe ondertekenaars. “Voor mij is het enorm inspirerend het enthousiasme van de bedrijven om zich aan te sluiten bij het Charter Diversiteit van dichtbij mee te maken”, zei Van der Maas. “Iedere organisatie verdiept zich echt in haar opdracht om gelijkwaardige kansen voor iedereen op de werkvloer te creëren. Hieruit spreekt voor mij de erkenning van de specifieke aandacht voor verschillende diversiteitsachtergronden die nodig is om een gevoel van veiligheid en verbinding voor iedereen tot stand te brengen.”

Van der Maas is ervan overtuigd dat de nieuwe ondertekenaars andere bedrijven en organisaties zullen inspireren om zich ook in te zetten voor versterking van de inclusie op de arbeidsmarkt. “Het nog steeds groeiende aantal ondertekenaars van het Charter Diversiteit is hiervan een bewijs”, aldus de beleidsmedewerker.

Na de ondertekenceremonie van vandaag is het totaal aantal ondertekenaars van het Charter Diversiteit gegroeid naar 428. Binnen zes maanden na ondertekening dienen de vandaag aangesloten partijen een Plan van Aanpak in waarin zij hun D&I-beleid en -doelen verder omschrijven. Jaarlijks rapporteren ze over de voortgang van de doelen.

--

Wil je bedrijf of organisatie serieus werk maken van meer diversiteit en inclusie op de werkvloer? Dan kan het kosteloos aansluiten bij het Charter Diversiteit. Je ontvangt ondersteuning en toegang tot een relevant netwerk. Ruim 425 Nederlandse en 12.000 Europese ondertekenaars gingen je voor. Klik op de link voor meer informatie.