Economische gevolgen oorlog in Oekraïne in raadsvergadering SER

Op 20 mei van 10.15 tot 12 uur vindt de raadsvergadering van de SER plaats. De raad is openbaar en ook via internet te volgen. Tijdens de vergadering wordt onder andere gesproken over de economische gevolgen in Nederland van de oorlog in Oekraïne.

SER-gebouw SER-gebouw | Foto: Christiaan Krouwels

De economie ondergaat een ongebruikelijke combinatie van schokken. Ten eerste de stijging van de energie- en voedselprijzen vanwege tekorten in de productie als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Ten tweede de gevolgen van covid en de hiermee samenhangende verstoringen in internationale toeleveringsketens. In de derde plaats zijn er de grote uitdagingen op het gebied van de groene en digitale transities. Deze problemen spelen wereldwijd.

Tijdens de raadvergadering zullen drie sprekers hierover hun licht laten schijnen: Pieter Hasekamp (directeur Centraal Planbureau en SER Kroonlid), Olaf Sleijpen (directeur Monetaire Zaken van De Nederlandsche Bank en SER Kroonlid) en Marieke Blom (hoofdeconoom ING Nederland). Aansluitend gaat de raad met hen in gesprek.

Volg de raadsvergadering via livestream