Doe mee aan onderzoek naar digitale balans

We gebruiken onze smartphone tegenwoordig altijd en overal: privé, maar ook voor werk. Wat doet dit met ons welzijn? De Alliantie Digitaal Samenleven gaat dit in mei en juni onderzoeken en jij kan een bijdrage leveren.

smartphone met kabeltjes © SER

Sommigen kunnen het niet laten om ’s avonds en in het weekend hun werkmail te checken, anderen vinden dat werk geen deel mag uitmaken van hun privétijd. In dit onderzoek kijkt de Alliantie Digitaal Samenleven in samenwerking met Tilburg University en Unpluq wat het met je doet als je bepaalde afleidende apps blokkeert na werktijd. Helpt dat om beter los te komen van je werk en weer op te laden voor de volgende dag?

Het onderzoek loopt van 29 mei tot en met 19 juni 2023. Deelnemers moeten werken en een smartphone (Android of iPhone) gebruiken. Een groep deelnemers zal voor een periode van twee weken de Unpluq-app gebruiken en daarmee afleidende werk-apps blokkeren, de andere groep doet dat niet. Alle deelnemers vullen vier vragenlijsten in: één voorafgaand aan het onderzoek en daarna wekelijks een kortere om de ontwikkelingen goed te monitoren. 

Meedoen?

Bekijk meer informatie en meld je uiterlijk 21 mei aan via de website van de Alliantie Digitaal Samenleven.

 

Wat zijn de kansen en de risico’s van digitalisering?

Hoe zorgen we ervoor dat iedereen een goede plek houdt of krijgt in een samenleving die steeds digitaler wordt?

Aanmelden nieuwsupdate

Blijf op de hoogte van wat de SER doet rondom het thema digitalisering.