Nieuwe pensioenwet: wat betekent dit voor je ondernemingsraad?

Na 15 jaar hard werken door allerlei partijen is het gelukt: op 30 mei is de nieuwe pensioenwet door de Eerste Kamer aangenomen. De nieuwe wet heeft gevolgen voor alle pensioenregelingen in Nederland. De ondernemingsraad heeft hierbij mogelijk een belangrijke rol.

collega's in overleg © Shutterstock

Of jouw ondernemingsraad een rol heeft bij de vormgeving van de pensioenregeling(en), kun je uitzoeken via de website Werken aan ons pensioen. Als dat het geval is start de komende periode een intensief traject. Omdat de vraagstukken complex zijn en het traject enige tijd in beslag neemt, is ter ondersteuning de eerder genoemde website opgezet.

Toegankelijke informatie

Op dit platform is de wet- en regelgeving toegankelijker gemaakt en is de relevante informatie voor ondernemingsraden samengebracht. Naast de inhoud vind je er speciale hulpmiddelen, zoals een communicatie-toolbox en een zoekmachine die het doorzoeken van de wet- en regelgeving een stuk eenvoudiger maakt.

 

Medezeggenschap: dit is het en zo ga je ermee werken

Medezeggenschap: wat is het, waarom is het belangrijk en hoe kun je het zelf vormgeven? Meer over de verschillende vormen en praktische tips.