SER zoekt twee kroonleden met kennis zelfstandig ondernemerschap

De SER is op zoek naar kandidaten voor de functie van (plaatsvervangend) kroonlid van de SER. Het is belangrijk dat zij ervaring hebben in (wetenschappelijk) onderzoek op het gebied van zelfstandig ondernemerschap en praktijkkennis meebrengen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.

Raadsvergadering SER © Dirk Hol

Versteviging vertegenwoordiging zelfstandigen in SER

Onlangs informeerde de SER minister van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de uitbreiding van de Raad met drie extra zetels (naar 36 zetels) voor zelfstandige ondernemers en opdrachtnemers. Door de uitbreiding wordt een structurele vertegenwoordiging van zelfstandige ondernemers en opdrachtnemers in de Raad gerealiseerd. De zetels voor zelfstandigen worden gelijk verdeeld over de drie geledingen in de Raad: ondernemers, werknemers en kroonleden. Met de vacatures voor (plaatsvervangend) kroonlid, hoopt de SER invulling te geven aan deze uitbreiding van de Raad met zelfstandige ondernemers en kennis over zelfstandig ondernemerschap in de kroonledengeleding.

Kroonleden

De kroonleden in de SER zijn onafhankelijke deskundigen. Ze worden op voordracht van het kabinet door de koning benoemd. Kroonleden worden geacht middenin de samenleving te staan. Zij hebben de taak het algemeen belang te behartigen en kennis in te brengen over alle veranderingen die in onze samenleving en economie gaande zijn, zoals de impact van klimaatverandering, digitalisering en sociale ongelijkheid op onze brede welvaart. Daarnaast treden kroonleden op als bruggenbouwer om werknemers en ondernemers dichter bij elkaar te brengen. Tot de vaste kroonleden behoren vertegenwoordigers van De Nederlandsche Bank en het Centraal Planbureau. De voorzitter van de SER is eveneens kroonlid. De SER streeft naar een diverse samenstelling qua achtergronden, disciplines, ervaringen en perspectieven.

De vacature is gesloten