Inzicht in oorzaken geen pensioen

In de afgelopen anderhalf jaar zijn ruim 500 meldingen binnengekomen op het meld- en informatiepunt geenpensioen.nl. De meeste meldingen worden door werknemers gedaan, maar ook werkgevers hebben zich via de site gemeld om inzicht te geven waar en waarom er geen pensioenregeling is.

Een diversiteit van jonge mannen en vrouwen zit op een rij. Mannen,vrouwen,licht getint en donker gekleurd. Een jongeman met bril steekt zijn hand op. © Shutterstock


De meldingen laten zien dat een belangrijke reden dat er geen pensioenregeling is de kosten van een pensioenregeling zijn. Daarnaast worden de complexiteit en het vinden van een (betaalbare) adviseur genoemd.

Geenpensioen.nl

Geenpensioen.nl biedt een door de Stichting van de Arbeid opgesteld stappenplan voor werkgevers die aan de slag willen met een pensioenregeling. Daarnaast is op geenpensioen.nl informatie opgenomen voor werknemers die nu geen pensioen opbouwen en daarover met hun werkgever in gesprek willen. De informatie over de redenen waarom er geen pensioenregeling is, neemt de Stichting van de Arbeid mee in de bestrijding van de Witte Vlek.

Bekijk het rapport over de meldingen over geen pensioen.