Themabijeenkomst stagediscriminatie Evenement

Samen tegen stagediscriminatie: wat kan je als werkgever doen? Evenement georganiseerd door 010 Inclusief & SER Diversiteit in Bedrijf.

Stage lopen is voor studenten een zeer belangrijk onderdeel van hun studie. Het geeft hen de mogelijkheid praktijkervaring op te doen binnen hun veld en kennis te maken met werkgevers en collega’s. Voor veel van hen is een meeloop- of afstudeerstage zelfs een verplicht onderdeel van hun opleiding en werkgevers om kennis te maken met potentiële werknemers.

Helaas worden studenten met een niet-westerse migratieachtergrond bij het zoeken naar een stageplek vaker afgewezen dan studenten zonder. Ook studenten met die tot de lhbti+ gemeenschap behoren of studenten met een verminderd arbeidsvermogen lopen hier tegenaan. Zij doen vele sollicitatiebrieven de deur uit en schrijven zich in bij stagebureaus, maar dan nog worden zij niet uitgenodigd op gesprek. Ondertussen zien zij hun medestudenten zonder problemen een stageplek bemachtigen. Jij als werkgever bent onderdeel van de oplossing.

Daarom organiseren 010 Inclusief en SER Diversiteit in Bedrijf dit jaar opnieuw een themabijeenkomst over stagediscriminatie om samen met het bedrijfsleven, onderwijs en studenten te komen tot een gezamenlijke aanpak tegen stagediscriminatie. Aanmelden

Programma

15.30 uur:          Inloop

15.45 uur:          Welkom door kwartiermaker Adelindra Meijer van het netwerk 010 Inclusief

15.50 uur:          Kijkje in de keuken Zadkine + Student die eigen ervaring deelt

16.00 uur:          Laatste inzichten uit nieuw onderzoek naar stagediscriminatie door Mourad El Moussati

16.10 uur:          Panelgesprek met o.a. Joan Nunnely, een ondernemer, onderwijsinstelling en student

16.30 uur:          In de break-out groepen gaan ondernemers, studenten en onderwijsinstellingen onder begeleiding van gespreksleiders met elkaar in gesprek over stagediscriminatie om te komen tot een gezamenlijke oplossing

17.30 uur:          Netwerken onder het genot van een hapje en een drankje

18.00 uur:          Einde