Terugblik Diversity Day 2020

Diversity Day 2020 was een groot succes! Meer dan 350 bedrijven organiseerden activiteiten om diversiteit en inclusie op hun werkvloer te bevorderen. Dat is een stijging van maar liefst 160 procent ten opzichte van de eerste Diversity Day in 2019.

Logo factsheet diversity day 2020

De feestdag kreeg landelijke media-aandacht en werd met #diversityday veel gedeeld op social media. De factsheet toont de belangrijkste resultaten.

Factsheet met namen perspublicaties Diversity Day 2020

      Factsheet met alle social media cijfers van Diversity Day 2020

Activiteiten

Door de huidige omstandigheden waren digitale activiteiten het meest populair, zoals webinars en online trainingen. Het voordeel daarvan was dat bedrijven veel medewerkers bereikten. Zo deden 700 medewerkers van KPN Nederland mee met digitale learning experiences en luisterden 700 medewerkers van Randstad Groep Nederland naar een live radioshow. Klik hier voor een aantal voorbeelden van wat er zoal werd georganiseerd.

Pocast 'Jezelf zijn werkt'

Diversiteit in Bedrijf lanceerde in samenwerking met de partners van Diversity Day 2020 de podcast ‘Jezelf zijn werkt’ waarin wetenschappelijke inzichten over authenticiteit op de werkvloer samenkomen met persoonlijke verhalen. Naomi Kok Luís, communicatieadviseur bij Diversiteit in Bedrijf, sprak hiervoor met inspirerende rolmodellen uit het bedrijfsleven. De zeven openhartige gesprekken over jezelf zijn, carrière maken en inclusie in de praktijk zijn nog steeds te beluisteren in je favoriete podcastapp, zoals Spotify of Apple Podcast.

Diversity Day 2021: 5 oktober

Ook volgend jaar vindt Diversity Day plaats op de eerste dinsdag van oktober. Dus noteer alvast 5 oktober 2021 in je agenda. Dan gaan we er weer een mooie feestdag van maken!