Charter Diversiteit groeit: 15 nieuwe ondertekenaars

Vijftien organisaties en bedrijven hebben vandaag het Charter Diversiteit ondertekend. Zij zeggen daarmee toe dat zij diversiteit en inclusie (D&I) als meerwaarde zien en strategische middelen zullen inzetten om D&I op de werkvloer te bevorderen.

Groepsfoto ondertekenbijeenkomst bij Olympia

Op de foto zijn ondertekenaars te zien namens de volgende bedrijven en organisaties: Adjust Consulting, Alfa Accountants & Adviseurs, ANWB, Cito, De Galan Groep, Eye Filmmuseum, Gemeente Leeuwarden, Het Concertgebouw, Kyndryl Nederland B.V., Maasstad Ziekenhuis, MBO College Hilversum, RDW, Seven Stars, Uniper & Yara Sluiskil.

De nieuwe ondertekenaars namen deel aan een ondertekenceremonie voorafgaand aan de Charterbijeenkomst Divers Werven & Selecteren, die door SER Diversiteit in Bedrijf en Olympia werd georganiseerd in het hoofdkantoor van het uitzendbureau. Vertegenwoordigers van de toegetreden organisaties lichtten hier hun diversiteits- en inclusiebeleid toe en de doelstellingen die zij op dit gebied hebben geformuleerd.

Leyla Hamidi, beleidsmedewerker bij SER Diversiteit in Bedrijf, organiseerde de ondertekenceremonie. “Het is prachtig om te zien dat steeds meer organisaties in de private en publieke sector overtuigd zijn van het belang van meer diversiteit in hun personeelsbestand”, zegt zij. “Niet alleen voor de ontwikkeling van de eigen organisatie, maar ook voor de samenleving als geheel. De organisaties die vandaag hier aanwezig zijn hebben hierin al een belangrijke stap genomen met het ondertekenen van het Charter Diversiteit en de implementatie daarvan in een plan van aanpak."

Na de ondertekenceremonie van vandaag telt het Charter Diversiteit 455 ondertekenaars. Binnen zes maanden na ondertekening dienen de nieuwe ondertekenaars een Plan van Aanpak in waarin zij hun D&I-beleid en -doelen verder omschrijven. Jaarlijks rapporteren ze over de voortgang van de doelen.

--

Wil je bedrijf of organisatie serieus werk maken van meer diversiteit en inclusie op de werkvloer? Dan kan het kosteloos aansluiten bij het Charter Diversiteit. Je ontvangt ondersteuning en toegang tot een relevant netwerk. Ruim 450 Nederlandse en 12.000 Europese ondertekenaars gingen je voor. Klik op de link voor meer informatie.