FME ondertekent Charter Diversiteit

Ondernemersorganisatie voor de techniek FME heeft afgelopen week samen met vier lidorganisaties het Charter Diversiteit ondertekend. Hiermee breekt FME een lans voor meer diversiteit en inclusie binnen bedrijven in de technologische industrie.

‘Are we a passenger or a driver?’ Met deze quote benadrukte FME-voorzitter Theo Henrar tijdens de bijeenkomst dat hij aan het roer wil staan van een inclusieve technische sector. Door het ondertekenen van het Charter Diversiteit maakt FME hier werk van. Om dit kracht bij te zetten is Helen Kardan (ASML) door het FME-bestuur gekozen als boegbeeld diversiteit en inclusie. Samen met haar zal FME diversiteit agenderen, aanjagen en handelingsperspectieven bieden voor een inclusief werkklimaat. Kardan: “Diversiteit moet op ieder niveau in de organisatie worden belegd. Want net als bij complexe machines geldt: als één schroef ontbreekt, dan valt de hele machine stil."

Naast FME ondertekenden ook Binnenklimaat Nederland en de FME-leden Fokker Services, Siemens Nederland en Signify het Charter Diversiteit. FME-lidbedrijven die eerder tekenden, zijn onder meer Tata Steel, Scania, Feenstra, Camfil, KPN, Eaton en Philips.

Na de ondertekenceremonie is het totaal aantal ondertekenaars van het Charter Diversiteit gegroeid naar 439. Binnen zes maanden na ondertekening dienen de aangesloten partijen een Plan van Aanpak in waarin zij hun D&I-beleid en -doelen verder omschrijven. Jaarlijks rapporteren ze over de voortgang van de doelen.

---------

Wil je bedrijf of organisatie serieus werk maken van meer diversiteit en inclusie op de werkvloer? Dan kan het kosteloos aansluiten bij het Charter Diversiteit. Je ontvangt ondersteuning en toegang tot een relevant netwerk. Ruim 435 Nederlandse en 12.000 Europese ondertekenaars gingen je voor. Klik op de link voor meer informatie.