Dit zijn de genomineerden voor de Award Diversiteit in Bedrijf 2022

De nominaties voor de Award Diversiteit in Bedrijf 2022 zijn vandaag bekendgemaakt. In totaal maken zes werkgevers kans op de prijs: drie in de categorie ‘mkb’ en drie in de categorie ‘groot bedrijf’.

Foto van uitreiking Award Diversiteit in Bedrijf 2021

Op de foto: de uitreiking van de prijs aan de winnaars van vorig jaar.

De Award Diversiteit in Bedrijf wordt jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die zijn aangesloten bij het Charter Diversiteit. De winnaars laten met een vernieuwend, effectief en overdraagbaar praktijkvoorbeeld zien hoe ze diversiteit en inclusie op de werkvloer bevorderen. In eerdere jaren gingen de prijzen naar onder meer Dura Vermeer, MKB Rotterdam Rijnmond, ABN AMRO en Kunstmuseum Den Haag.

De genomineerden voor de editie van dit jaar zijn, in willekeurige volgorde:

Categorie ‘groot bedrijf’:

• Alliander - Met Andere Ogen interventies voor teams. Gespreksessies georganiseerd rondom de vraag Wat is een inclusieve cultuur en hoe maken we die?. Tijdens de sessies wordt virtual reality-technologie gebruikt.
• EY – DE&I watchers tijdens beoordelingsgesprekken. Training wordt gegeven aan personen van buiten de afdeling HR die tijdens de beoordelingsgesprekken een belangrijke rol spelen in de gespreksvoering. Dit gebeurt om unconscious bias te voorkomen.
• KPN – Teamdashboard Diversiteit. Deze werkgever heeft de huidige en gewenste teamcomposities inzichtelijk gemaakt voor de subtop. Voor ieder leiderschapsteam heeft het bedrijf een teamdashboard ontwikkeld rondom diversiteit en tevens de wenselijke samenstelling in kaart gebracht.

Categorie ‘mkb’:

• Lepaya - inclusieve communicatiebot. De ‘inclusieve communicatiebot’ is een geautomatiseerde chatbot. Dit systeem wordt getriggerd wanneer een werknemer taal gebruikt die niet inclusief is.
• SIA PARTNERS - Meaningful Succesful Business Transformations (MSBT). Een workshop-methode, ingezet om specifieke actiepunten op het gebied van engagement en D&I op te halen vanaf de werkvloer.
• TBWA\NEBOKO - TBWA\NXT. Een programma om kansarme scholieren met diverse achtergronden de mogelijkheid te bieden kennis te maken met de creatieve industrie.

De winnaars van de Award Diversiteit in Bedrijf 2022 worden bekendgemaakt op 14 november 2022 tijdens de Charterbijeenkomst 'Personeelstekort? Zo werf je waardevolle werknemers' in het hoofdkantoor van T-Mobile in Den Haag. Schrijf je hier in voor deze bijeenkomst.