Charter Diversiteit 500+ ondertekenaars bereikt

Vorige week op 29 februari 2024 is tijdens een ceremonie bij het Provinciehuis Drenthe een mijlpaal voor het Charter Diversiteit bereikt, met meer dan 500 ondertekenaars! Deze viering werd gevolgd door een inspirerende kennis sessie van SER Diversiteit in Bedrijf, gericht op het cruciale thema 'Divers talent werven en behouden'.

We trapten de kennissessie af met een krachtige keynote van Aminata Cairo, die ons meenam op een reis van "nieuwe mogelijkheden en benaderingen" op het gebied van etnisch culturele diversiteit.
Haar inspirerende woorden, "We hebben een rijkheid aan verhalencharter, maar welk verhaal wordt verteld als het dominante verhaal?", dienden als een krachtige herinnering gedurende de dag.
Deze vraag nodigde ons uit om na te denken over de veelheid aan perspectieven en ervaringen die in onze samenleving aanwezig zijn en hoe deze erkend en gevierd kunnen worden binnen onze organisaties.

Naast de open en interactieve gesprekken werden er ook vier workshops georganiseerd:

  • Een inclusieve werkvloer voor statushouders door Valerie van Lanschot en Tinka Krikke.
  • Holding Space: oprecht de dialoog aangaan door de fantastische Aminata Cairo.
  • Behoud en doorstroom van etnisch-cultureel talent via talentprogramma’s door Jamila el Mourabet van Inclusionair en Nazha Rustom van De Nederlandsche Bank.
  • Meten en monitoren van etnisch-culturele diversiteit Pjotr Roelofsen van PwC en Jolanda van der Noll van het CBS

Wil je bedrijf of organisatie serieus werk maken van meer diversiteit en inclusie op de werkvloer? Dan kan het kosteloos aansluiten bij het Charter Diversiteit. Je ontvangt ondersteuning en toegang tot een relevant netwerk. Wil je bedrijf of organisatie actief bijdragen aan diversiteit en inclusie op de werkvloer? Ontdek dan ons kennisplatform, waar je kosteloos toegang krijgt tot waardevolle inzichten, ondersteuning en een netwerk dat zich inzet voor deze belangrijke thema's. Klik op de link voor meer informatie.

Ondertekenaars

Agterberg Bedrijven
St. Antonius Ziekenhuis
DutchCulture
EBS Public Transportation BV
FMO - Dutch entrepreneurial development bank
KNMT
LINKIT
Provincie Drenthe
VMN media
HCSS - The Hague Centre for Strategic Studies