Evers & Evers Glas en ERA Contour winnaars van de eerste Bouw en Infra Inclusief Award

Op donderdag 11 april werd in The Colour Kitchen in Utrecht de eerste Bouw en Infra Inclusief uitgereikt. Na enthousiaste pitches richting een deskundige jury, vielen Evers & Evers Glas (categorie mkb) en ERA Contour (categorie grootbedrijf) in de prijzen voor de mooie activiteiten waarmee zij diversiteit en inclusie in hun organisaties bevorderen.

De Bouw en Infra Inclusief Award is een initiatief van brancheorganisatie Bouwend Nederland, SER Diversiteit in Bedrijf en de Goldschmeding Foundation. Tijdens de feestelijke Award show, onderhoudend gepresenteerd door Marianne van den Anker, ombudsman Rotterdam-Rijnmond, passeerden verschillende mooie D&I-activiteiten van werkgevers uit de bouw- en infrasector de revue. De activiteiten en pitches werden door de juryleden beoordeeld op innovatie, oprechtheid, en schaalbaarheid voor de sector.

Winnaar mkb: Evers & Evers Glas

In de categorie mkb sleepte Evers & Evers Glas de Award in de wacht met hun initiatief ‘Er is plaats voor iedereen’. Sinds 2016 werft deze kleine glashandel uit Helmond proactief medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze krijgen ieder een eigen buddy, waardoor ze snel de kneepjes van het vak leren en zich thuis voelen. Inmiddels bestaat het personeelsbestand van Evers & Evers Glas voor wel 40% uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt – of beter gezegd, ‘mensen tot wie de arbeidsmarkt een afstand heeft’, zo benadrukte Suzanne Evers tijdens haar pitch.

Winnaar grootbedrijf: ERA Contour

Bouwbedrijf ERA Contour uit Zoetermeer liep weg met de Award voor het grootbedrijf voor hun programma ‘De Bouwpraktijk’. Iedereen kan zich voor deze ‘proeftuin van het bouwen’ aanmelden, ongeacht achtergrond of ervaring. Gedurende tien weken worden deelnemers opgeleid in verschillende bouwdisciplines. Uiteindelijk vindt wel 65% van de deelnemers een baan in de bouwsector. De jury roemde met name de doordachtheid van het traject.

Een sector waarin iedereen zich welkom moet voelen

In aanvulling op hun lof voor de winnaars, wees de jury erop dat iedere deelnemer een lichtend voorbeeld is voor andere werkgevers in de bouw en infra, een sector waarin meer inzet op diversiteit en inclusie hard nodig is. Dit werd ook benadrukt door Fries Heinis, die als directeur van Bouwend Nederland mede de Awards uitreikte. “We staan voor een sector waar iedereen met een hart voor de bouw en infra zich welkom moet voelen. Verschillende mensen brengen verschillende kennis en netwerken mee”, aldus Heinis. “We hebben al deze mensen nodig om de uitdagingen in de sector op te lossen.” Over twee jaar wordt de Bouw en Infra Inclusief Award opnieuw uitgereikt.

 

Bekijk hier de nominatievideo’s van alle kanshebbers dit jaar: