Zicht op

Even bellen met: VodafoneZiggo over lhbti op de werkvloer

Hoe zorg je dat lhbti’ers zich op de werkvloer veilig voelen, en kunnen zijn wie ze zijn? “Het gaat om de kleine en grote dingen die je doet om het gesprek erover op gang te brengen”, zegt Pim Brouwers, manager Diversity & Inclusion bij VodafoneZiggo.

Beatrice Keunen

“Het volle potentieel uit je bedrijf halen, dat is de missie van elke organisatie. Dat lukt als er een cultuur van gelijkwaardigheid is, waarin lhbti’ers zich veilig voelen om te kunnen zijn wie ze zijn”, aldus Pim Brouwers. Tijdens Pride Amsterdam 2020 ging hij op Pride TV in gesprek over het belang van een veilig werkklimaat voor lhbti’ers.

Lees door onder de foto

Pride TV in gesprek over het belang van een veilig werkklimaat voor lhbti’ers
© Hans Vissers | Pim Brouwers (rechts) in gesprek over lhbti op de werkvloer tijdens Pride TV.

Wat je erover zegt, heeft impact op de ander

“Een bedrijfscultuur gaat over authenticiteit, over inclusie. Het gaat om de grote en kleine dingen die je doet om het gesprek over lhbti op gang te brengen. Je bent je er als medewerker van bewust dat wat jij hierover zegt impact heeft op de ander. Hieraan werken we elke dag weer binnen VodafoneZiggo, en zeker, we zijn er nog lang niet.

Niet iedereen draagt zijn geaardheid uit

Ook bij ons blijkt uit interviews met medewerkers in 32 landen dat 33 procent van de lhbti’ers vanaf dag één hun geaardheid bij ons niet uitdraagt. We willen echter een afspiegeling zijn van de maatschappij; die is onze klant. En we maken daarin grote stappen. Zo zijn we Friends van LGTB, nemen we deel aan de Pride Amsterdam en aan Diversity Day op 6 oktober. En we ondertekenden – net als de SER in 2018 – het Charter Diversiteit.”


Meer lezen? SERmagazine verschijnt ook 5 keer per jaar als papieren tijdschrift.


Wat heb je nodig om je wél te laten zien?

“Na invoering van de Participatiewet in 2015 is mijn functie geïnitieerd. Vragen die ik aan collega’s voorleg zijn: ‘Wat heb je nodig om je wél te laten zien? Wat om succesvol te zijn?’ Zo willen we zorgen dat lhbti’ers hun authentieke zelf zijn én laten zien bij VodafoneZiggo. Dat vraagt ook wat van hen: durf, binnen veiligheid, je geaardheid te tonen. Dat helpt andere lhbti’ers, en verstevigt intern jullie positie.”

Kijk de uitzending op Pride TV terug. Hierin gaat Pim Brouwers in gesprek over lhbti op de werkvloer met Terence Guiamo (Head of Diversity & Inclusion PwC), Ruben Nederpel (voorzitter Pride Network PVH) en Stephan Horn (Bestuurslid Pride Netwerk Rabobank).


Diversity Day

Op de eerste dinsdag van oktober is het Diversity Day. Dit jaar, op dinsdag 6 oktober, organiseren ruim 300 bedrijven een activiteit om aandacht te vragen voor diversiteit. Zo zetten we samen de stap naar een maatschappij waarin we ieders unieke talenten waarderen en benutten. Doe mee en schrijf je in via www.diversityday.nl.

Roltrap met mensen